Butlletí Habitatge, Urbanisme i Activitats
Març 2024 - #121

Urbanisme

El Servei d’Urbanisme ha dut a terme l’assistència de suport a l’ajuntament de Balenyà per la constitució del Patrimoni Públic de Sòl i d’Habitatge (PPSH)

EL document recull els conceptes bàsics i la formulació dels criteris d’afecció i gestió del PPSH, així com les pautes comptables per a la seva gestió.

L’ajuntament de Balenyà, en el marc del Catàleg de Serveis 2023, ha rebut l’assistència de suport per a la constitució del PPSH. Es tracta d’un patrimoni amb unes característiques específiques, que s’ha de trobar inventariat separadament de la resta de béns i recursos monetaris municipals, amb una vocació de retroalimentació i un caràcter finalista dels recursos que s’hi han de destinar, per tal de complir les finalitats d’interès general, principalment la construcció d’habitatges subjectes a algun règim de protecció publica o destinar-lo a altres finalitats socials previstes per la legislació urbanística vigent.

La primera part de l’assistència ha consistit en efectuar una exposició teòrica dels conceptes bàsics i formulació dels criteris d’afecció i gestió del PPSH; i una segona part on s’ha efectuat l’exposició sobre les Pautes comptables per a la gestió del PPSH, amb la possibilitat de poder formular consultes en relació a la temàtica objecte de l’assistència. També se’ls ha facilitat la Guia “Patrimoni Públic de Sòl i Habitatge. Gestió i inventari” (3a edició) que és una eina que vol facilitar la gestió d’aquest tipus especial de patrimoni municipal.

Newsletter: Habitatge, Urbanisme i Activitats
Newsletter number: #121 - Març 2024

 
 

Subscripció: Alta / Baixa
Valorem la vostra privacitat

Gerència de Serveis d'Habitatge, Urbanisme i Activitats
C/ Comte d'Urgell, 187. Edifici del Rellotge, 2a planta. 08036 Barcelona
Telèfon: 934 022 890
gs.hua@diba.catwww.diba.cat/hua