Butlletí Habitatge, Urbanisme i Activitats
Març 2024 - #121

Activitats Regulades i Programes en Protecció Civil

Integració de la cartografia de protecció civil del DUPROCIM de Sant Salvador de Guardiola i Sallent al SITMUN

Lliurat a Sant Salvador de Guardiola i Sallent, la cartografia de protecció civil del DUPROCIM al SITMUN. I la redacció del DUPROCIM a Santa Eulàlia de Ronçana.

Des de l’abril del 2018, la Diputació de Barcelona disposa de la cartografia de protecció civil que permet als ajuntaments accedir a la informació de les diferents capes dels riscos que s’incorporen al DUPROCIM (Document únic de protecció civil municipal) i que han de servir per a la gestió de les emergències.

Els municipis subjectes a l’elaboració de plans de protecció civil municipal han de redactar un DUPROCIM. Aquest document determina la planificació de la protecció civil en l’àmbit del municipi i ha d’incloure tots els riscos que li afectin d’acord amb els diferents plans i amb l’estructura i el contingut mínim del Decret 155/2014, de 25 de novembre, pel qual s’aprova el contingut mínim per a l’elaboració i l’homologació dels plans de protecció civil municipals i s’estableix el procediment per a la seva tramitació conjunta.

Aquest fet fa que sigui més senzill per als municipis  la consulta i actualització del DUPROCIM i, a més, està disponible per a la ciutadania la informació sobre els recursos de què el municipi disposa en cas d’emergència com, per exemple, la ubicació dels centres d’acollida o els punts de subministraments de fundents i la informació pública dels elements vulnerables.

Ja han finalitzat els treballs d’integració de la cartografia del DUPROCIM de Sant Salvador de Guardiola i Sallent  al SITMUN, realitzats per l’Oficina d’Activitats Regulades i Programes en Protecció Civil de la Gerència de Serveis d’Habitatge, Urbanisme i Activitats amb mitjans propis.

Així, en els mes de gener del 2024 s’han lliurat els documents als municipis de Sant Salvador de Guardiola i Sallent, i s’ha incorporat la seva cartografia el DUPROCIM al SITMUN.

Pel que fa a la redacció del DUPROCIM, en tots els municipis trobem els riscos territorials consistents, principalment, en emergències per onades de calor o de fred, emergències per concentració de persones degut a espectacles populars, festes o manifestacions manteniment i actualització de les dades dels elements vulnerables i dels recursos de protecció civil municipal facilitant aquesta informació en internet per a la millora de la gestió de competències municipals en la matèria.

La plataforma SITMUN (Sistema d’Informació Territorial Municipal) permet a l’ajuntament el manteniment i actualització de les dades dels elements vulnerables i dels recursos de protecció civil municipal facilitant aquesta informació en internet per a la millora de la gestió de competències municipals en la matèria.

Els DUPROCIM s’han d’aprovar pel plenari municipal, sotmetre’s a informació pública i posteriorment han de ser homologats per la Comissió de protecció civil de Catalunya, organisme de la Generalitat de Catalunya. Un cop homologats, els municipis han de realitzar les actuacions d’implantació, actualització i revisió i implicaran, principalment, sessions formatives al personal tècnic i polític que configuri els diferents grups d’actuació, com el comitè d’emergències, grups locals d’avisos a la població, gabinet d’informació municipal o coordinador municipal de l’emergència, entre d’altres, a més de simulacres i campanyes d’informació a la població.

Des de l’abril del 2018, la Diputació de Barcelona disposa de la cartografia de protecció civil que permet als ajuntaments accedir a la informació de les diferents capes dels riscos que s’incorporen al DUPROCIM i que han de servir per a la gestió de les emergències.

La plataforma SITMUN (Sistema d’Informació Territorial Municipal) permet a l’ajuntament el manteniment i actualització de les dades dels elements vulnerables i dels recursos de protecció civil municipal facilitant aquesta informació a internet per a la millora de la gestió de competències municipals en la matèria i justament, la integració de la cartografia del DUPROCIM al SITMUN és un dels suports ha prestat l’Oficina d’Activitats Regulades i Programes en Protecció Civil a Sant Salvador de Guardiola i Sallent.

També s’ha dut a terme a l’Ajuntament de Santa Eulalia de Ronçana, la redacció del Duprocim, el qual es va entregar el desembre de l’any passat. El municipi no es troba afectat per riscos específics. El document entregat valora els riscos territorials, químic per activitats industrials, incendis forestals, inundacions, sismes i ventades.

Newsletter: Habitatge, Urbanisme i Activitats
Newsletter number: #121 - Març 2024

 
 

Subscripció: Alta / Baixa
Valorem la vostra privacitat

Gerència de Serveis d'Habitatge, Urbanisme i Activitats
C/ Comte d'Urgell, 187. Edifici del Rellotge, 2a planta. 08036 Barcelona
Telèfon: 934 022 890
gs.hua@diba.catwww.diba.cat/hua