Butlletí Habitatge, Urbanisme i Activitats
Març 2024 - #121

Activitats Regulades i Programes en Protecció Civil

Lliurat a Sant Adrià del Besós l’ Estudi de l’espai de la platja del parc de la Pau del Fòrum per a realitzar activitats extraordinàries

L'objectiu principal és avaluar les condicions de seguretat a nivell d’evacuació en activitats extraordinàries multitudinàries, celebrades al Parc de la Pau i platja del Fòrum del municipi.

S’han avaluat 7 escenaris d’evacuació diferents ajustant diferents paràmetres i aspectes de la distribució de l’espai entre els diferents escenaris. Els escenaris són els següents:

  • Escenari 1 d’evacuació: distribució d’espai i ocupació segons un esdeveniment multitudinari celebrat el 2022. Informació extreta del Pla d’Autoprotecció (PAU) de la darrera edició de l’esdeveniment.
  • Escenari 2 d’evacuació: distribució d’espai i ocupació segons informació del PAU de l’esdeveniment multitudinari del 2022, amb factors limitants addicionals.
  • Escenari 3 d’evacuació: distribució d’espai i ocupació segons informació del PAU de l’esdeveniment multitudinari del 2022, amb els factors limitants aplicats a l’escenari 2 i limitació de recorreguts i sortides d’evacuació considerant incendi a la zona de l’escenari.
  • Escenari 4 d’evacuació: igual que escenari 3, però simulant personal d’evacuació que dirigeixi els fluxos de persones de forma més eficient entre els recorreguts i sortides disponible.
  • Escenari 5 d’evacuació: igual que escenari 3, però amb ocupació màxima calculada segons criteris del CTE DBSI, segons les sortides disponibles observades el dia de celebració d’esdeveniment multitudinari anterior.
  • Escenari 6 d’evacuació: igual que escenari 4, però simulant, entre els 12 i 16 minuts de la simulació, l’arribada i circulació de bombers pel recinte que podrà interferir amb l’evacuació
  • Escenari 7 d’evacuació: escenari on es suposa la localització d’una emergència a la zona de restauració, alterant els recorreguts i direcció dels fluxos d’evacuació dirigits pels controladors.

L’objectiu és analitzar pels diferents escenaris les variables d’evacuació (temps d’evacuació total, ús dels diferents recorreguts i sortides d’evacuació, punts d’acumulació de persones i temps màxims d’acumulació) per tal de proporcionar informació a l’Ajuntament de Sant Adrià que ajudi a millorar la seguretat d’esdeveniments extraordinaris i multitudinaris que es puguin realitzar posteriorment.

El treball lliurat recull totes les observacions, deficiències, problemàtiques... que s’han observat en els 7 escenaris de simulació estudiats, amb l’objectiu de ressaltar els aspectes més importants a nivell de les condicions d’evacuació de l’espai del Parc de la Pau i Platja del Fòrum i proposar una sèrie de propostes de millora / condicions exigibles a complir de cara a futurs esdeveniments extraordinaris que es puguin celebrar en aquest espai.

El treball presenta unes conclusions i unes propostes de millora i condicions exigibles de cara a la celebració de futurs esdeveniments multitudinaris.

Newsletter: Habitatge, Urbanisme i Activitats
Newsletter number: #121 - Març 2024

 
 

Subscripció: Alta / Baixa
Valorem la vostra privacitat

Gerència de Serveis d'Habitatge, Urbanisme i Activitats
C/ Comte d'Urgell, 187. Edifici del Rellotge, 2a planta. 08036 Barcelona
Telèfon: 934 022 890
gs.hua@diba.catwww.diba.cat/hua