Butlletí Habitatge, Urbanisme i Activitats
Març 2024 - #121

Activitats Regulades i Programes en Protecció Civil

Estudi d'inundabilitat de la riera de Torrelles i la seva afectació a la zona urbana i industrial de l'entorn al seu pas per Sant Vicenç dels Horts

Al municipi de Sant Vicenç dels Horts es troben zones urbanes residencials i industrials potencialment afectades per la dinàmica fluvial de la riera de Torrelles.

També confronta amb l’espai fluvial de la riera de Torrelles el terraplè  conformat entre la carretera BV-2005 i el Carrer Salvador Allende, una zona no urbanitzada, però on es porten a terme activitats extraordinàries durant tot l'any. Aquesta zona està considerada com a inundable amb criteris geomorfològics ja que es troba en el con de dejecció de la riera.

Un cop analitzades les dades disponibles i els resultats de les simulacions amb la metodologia i criteris que s’han anat desenvolupant al llarg de l’estudi realitzat, aquest formula un seguit de conclusions i recomanacions.

En base a aquestes conclusions es recomana:

- Integrar els mapes d’inundabilitat obtinguts en aquest estudi en la cartografia de planejament urbanístic i de protecció civil del municipi: delimitació de la zona inundable.

- Mantenir la parcel·la lliure d’edificacions i instal·lacions fixes.

- En cas de voler continuar realitzant activitats en aquesta zona, establir els protocols i mecanismes necessaris per avaluar el risc de precipitació a la conca i prendre en consideració aquest risc en la presa de decisions.

- Incorporar el risc d’inundació amb el coneixement aportat en aquest estudi en els plans de protecció d’emergència per inundació al municipi i en els plans d’autoprotecció de les activitats que es desenvolupin a la parcel·la quan li escaigui per normativa específica.

Newsletter: Habitatge, Urbanisme i Activitats
Newsletter number: #121 - Març 2024

 
 

Subscripció: Alta / Baixa
Valorem la vostra privacitat

Gerència de Serveis d'Habitatge, Urbanisme i Activitats
C/ Comte d'Urgell, 187. Edifici del Rellotge, 2a planta. 08036 Barcelona
Telèfon: 934 022 890
gs.hua@diba.catwww.diba.cat/hua