Butlletí Habitatge, Urbanisme i Activitats
Març 2024 - #121

Altres

La segona jornada tècnica del Rehabilita posa el focus en la rehabilitació energètica

El Col·legi de l’Arquitectura Tècnica de Barcelona va acollir el passat 9 de febrer, la segona i última jornada tècnica del Rehabilita.

La sessió va comptar amb la participació de diferents actors públics amb responsabilitat sobre l’impuls de la rehabilitació a Catalunya, entre els quals la Diputació de Barcelona.

La jornada va començar amb una taula centrada en les actuacions per impulsar la rehabilitació a Catalunya. Diversos representants del sector públic van ressaltar la importància de les dades en aquest procés. Jordi Sanuy, Director de Qualitat de l’Edificació i Rehabilitació de l’Habitatge, va destacar el compromís de l’Agència de l’Habitatge de Catalunya per incrementar la demanda de rehabilitació i posar a disposició la informació necessària. Maria del Mar Mota, Especialista en rehabilitació patrimonial de l’Institut Català del SòlI (NCASOL) va subratllar la necessitat de dades per als promotors en la realització de projectes. Ainhoa Mata Pérez, Cap d’Unitat d’Edificis del Institut Català d’Energia (ICAEN), per la seva banda va assenyalar que tenen previst fer accessibles per a consulta els certificats energètics, cosa que facilitarà la planificació de la rehabilitació energètica.

Per part de la Diputació de Barcelona, David Mongil Juárez, Cap de l’Oficina d’Habitatge va explicar que veu la rehabilitació urbana com un repte complex i una oportunitat per millorar ciutats i barris. Jordi Amela Abella, Coordinador de l’Àrea de Processos i Operativa del Consorci Metropolità de l’Habitatge, ha posat en relleu la necessitat de temps i la col·laboració amb comunitats locals en aquest procés. Celestí Ventura, President del Cateb, ha posat de manifest la “importància de les dades en el procés de rehabilitació” i emfatitza la necessitat de treballar en aquesta línia, considerant el visat com la solució.

La jornada tècnica va incloure dues taules més: una segona taula amb persones expertes, sobre la implantació i nous models de negoci amb l’impuls de la rehabilitació energètica, i una darrera taula on es van compartir exemples i casos de bones pràctiques resultants de l’impuls de la rehabilitació energètica.

Les jornades tècniques del Rehabilita han proporcionat una visió completa del panorama actual de la rehabilitació energètica, destacant èxits, reptes i les oportunitats que emergeixen al sector.

Newsletter: Habitatge, Urbanisme i Activitats
Newsletter number: #121 - Març 2024

 
 

Subscripció: Alta / Baixa
Valorem la vostra privacitat

Gerència de Serveis d'Habitatge, Urbanisme i Activitats
C/ Comte d'Urgell, 187. Edifici del Rellotge, 2a planta. 08036 Barcelona
Telèfon: 934 022 890
gs.hua@diba.catwww.diba.cat/hua