Maig 2022 - Núm. 193

 

Feminismes 
i Igualtat

Butlletí

Convivència, Diversitat i Cicle de Vida

Els barris de 1r de Maig (Granollers) i Estació de França (Mollet del Vallès) s’incorporen al Programa Barris i Comunitats: motors de transformació social

Durant el mes d’abril han tingut lloc trobades entre els equips tècnics i de direcció dels dos municipis i l’equip del projecte transformador “Barris i comunitats: motors de transformació social”, liderat per l’Àrea d’Igualtat i Sostenibilitat Social de la Diputació de Barcelona. A les reunions s’han presentat els equips i referents, així com les principals característiques i reptes que afronten cadascun dels barris.

Aquestes trobades han servit per reforçar la mirada integral i l’abordatge transversal de les iniciatives, així com per conèixer els antecedents de treball i les expectatives dels diferents agents.

A més a més, la Diputació de Barcelona va reforçar la importància de compartir les bases conceptuals i metodològiques del programa així com vincular i vehicular el treball en xarxa amb la resta de barris participants.

En finalitzar la trobada es van fer visites als barris objecte d’actuació on l’equip municipal va poder oferir més informació, tant tècnica com situacional, dels canvis i transformacions experimentades al territori.

Amb la incorporació dels municipis de Granollers i Mollet del Vallès, el Projecte Transformador ”Barris i comunitats: motors de transformació social” arriba ja a barris de 15 municipis amb una inversió de 4’8 milions d’euros per al període 2021-2022. Amb el suport econòmic, tècnic i de gestió del coneixement, els municipis treballen de manera particular amb projectes definits per ells mateixos. Aquests projectes comparteixen una visió comuna de posar al centre del projecte les persones i treballar de manera integral a través de l’eix social, a fi d’abordar situacions de vulnerabilitat i de reproducció generacional de la pobresa en la seva vessant sociourbana

Newsletter: Feminismes i Igualtat
Newsletter number: #193 - Maig 2022