Maig 2022 - Núm. 193

 

Feminismes 
i Igualtat

Butlletí

Convivència, Diversitat i Cicle de Vida

Diagnosi de la participació sociocultural de les persones grans als municipis de menys de 20.000 habitants del Maresme

El passat 28 de març va tenir lloc al Centre Cultural El Calisay d’Arenys de Mar la presentació de la diagnosi de la participació sociocultural de les persones grans als municipis de menys de 20.000 habitants del Maresme

El Consell Comarcal del Maresme, amb el suport de l’Àrea d’Igualtat i Sostenibilitat Social de la Diputació de Barcelona, està treballant els darrers anys en el Pla de participació sociocultural de les persones grans per complementar i enfortir les polítiques locals de promoció de l’envelliment actiu de la comarca.

La Diagnosi presentada suposa la finalització de la primera fase del projecte, un procés en el qual hi han participat 25 ajuntaments juntament amb entitats i persones grans de tota la comarca.

Els resultats que es varen presentar fan una aproximació de les persones grans del Maresme, les seves característiques, expectatives, aspiracions, evolució poblacional i tendències de l’envelliment. Així mateix, s’hi analitzen els equipaments de promoció sociocultural de les persones grans com poden ser els casals, equipaments culturals, esportius, entre altres. La iniciativa recull la visió d’agents clau del territori sobre la participació de les persones grans i es descriuen els objectius i les línies d’actuació del futur Pla d’acció.

A partir dels resultats de la Diagnosi s’iniciarà el Pla d’acció, que també comptarà amb el suport de la Diputació de Barcelona, i que completarà el Pla de participació sociocultural.

L’acte va comptar amb la presència de Meritxell Romero, Consellera d’Equitat i Acció Social del Consell Comarcal del Maresme, i Elena Lledós, Gerenta de Serveis d’Igualtat i Ciutadania de la Diputació de Barcelona. La presentació de la diagnosi va anar a càrrec d’en Toni Rivero.

Un cop finalitzat l’acte va tenir lloc la primera sessió de treball cooperatiu amb professionals dels municipis participants per començar a dissenyar un Pla d’acció que permetrà posar les bases per al treball del Consell en l’envelliment actiu en els propers anys a la comarca del Maresme.

Newsletter: Feminismes i Igualtat
Newsletter number: #193 - Maig 2022