Juliol 2022 - Núm. 195

 

Feminismes 
i Igualtat

Butlletí

Polítiques d'Igualtat

Xarxa Punts Liles a Territoris Lliures de Violències Masclistes

Un any més des de Diputació de Barcelona posem a disposició del territori el recurs Punts Lila dinamitzats, encarregat d’informar, sensibilitzar, prevenir i atendre les actituds masclistes i comportaments sexistes que es produeixin en espais d’oci i festius. En els propers mesos ens podreu trobar a més de 90 municipis.

Com a novetat, enguany els ens locals sol·licitants més enllà de poder disposar d’una carpa i de tot un seguit de materials de sensibilització i prevenció, compten amb una dinamització per part d’un equip de professionals interdisciplinari sensibilitzat i format en l’àmbit de les violències masclistes.

Per ara ja hem estat a Vallbona d'Anoia, Santpedor, Castelldefels i Sant Pere de Vilamajor i durant la nit de Sant Joan i Santa Joana hem fet la nostra tasca de sensibilització, prevenció i primera atenció a les festes celebrades a Castellbisbal, Sant Joan Despí, la Torre de Claramunt i Sant Joan de Vilatorrada.

En les properes setmanes podreu trobar el Punt Lila a:

30 de juny - Montmeló

1 de juliol  - La Pobla de Claramunt

2 de juliol  - Bigues i Riells del Fai

8 de juliol   - Arenys de Mar,  Polinyà, Sant Vicenç de Castellet, Santa Margarida de Montbui

9 de juliol   - La Granada, Pallejà

Paral·lelament, estem treballant per continuar teixint el que ja vam iniciar el passat any dins una prova pilot i avançar en la Xarxa Punts Lila, donant suport a la creació en 24 municipis de les seves xarxes d’establiments i equipaments municipals, tant públics com privats, que estaran vinculats a la prevenció i sensibilització envers les violències masclistes (comerços, equipaments esportius, sanitaris, culturals, etc.). Aquesta iniciativa forma part del projecte transformador “Xarxa de Territoris Lliures de Violències Masclistes”.

Més informació en aquest enllaç

Per uns territoris Lliures i Liles!

 

Newsletter: Feminismes i Igualtat
Newsletter number: #195 - Juliol 2022