Novembre 2022 - Núm. 197

 

Feminismes 
i Igualtat

Butlletí

Convivència, Diversitat i Cicle de Vida

Encetem l’espai de treball d’acompanyament tècnic a les comunitats veïnals

El passat 4 d’octubre, l’Àrea d’Igualtat i Sostenibilitat Social, a través del Servei de Convivència, Diversitat i Cicle de Vida, va obrir un nou espai d’acompanyament tècnic adreçat als ens locals de la província amb la finalitat d’analitzar les actuacions i la pràctica professional que es du a terme en aquests espais de relació i convivència veïnal.

Aquest espai d’acompanyament està format per representants d’una quinzena d’ajuntaments i està prevista una participació estable de 20 tècnics especialistes en la dinamització i gestió de comunitats de veïnat.

Al llarg de les 9 sessions de treball programades s’aprofundirà en temàtiques d’interès en l’àmbit, com ara la definició dels propis serveis/programes de suport a les comunitats, l’afectació en la convivència en comunitats amb pisos buits, la diversitat cultural i la perspectiva interseccional, l’accessibilitat a les comunitats i l’anàlisi de situacions complexes, entre d’altres.

Aquest nou espai pretén esdevenir un lloc de reflexió, d’intercanvi d’experiències municipals, de generació de coneixement i d’adaptació al context actual, tant pel que fa als conceptes com a les metodologies de treball col·laboratiu que formen part de l’actuació a les comunitats de veïns i veïnes.

En definitiva, es pretén posar en valor tant la tasca d’acompanyament en l’organització i gestió de les comunitats de veïns, com l’acció comunitària i de promoció de la convivència i inclusió social que realitzen aquests professionals.

Newsletter: Feminismes i Igualtat
Newsletter number: #197 - Novembre 2022