Novembre 2022 - Núm. 197

 

Feminismes 
i Igualtat

Butlletí

Convivència, Diversitat i Cicle de Vida

L’Àrea d’Igualtat i Sostenibilitat Social present a Jornada FiraGran 2022

Un any més, FiraGran es consolida com a punt de trobada de les persones grans, professionals i entitats especialitzades en l’atenció de les persones grans, amb una oferta de més de 400 activitats i 80 expositors.

Com cada any, l’Àrea d’Igualtat i Sostenibilitat Social de la Diputació de Barcelona ha donat suport a aquest esdeveniment, entre les actuacions previstes s’han impulsat les Jornades Professionals: “Els drets de participació de les persones grans: estratègies per promoure’ls, incentivar-los i garantir-los”, on s’ha presentat la ponència “Innovació social i persones grans actives: incorporar les persones grans en el disseny de polítiques”.

L’Àrea d’Igualtat i Sostenibilitat Social ofereix un ampli ventall de recursos tècnics, materials i econòmics adreçats als ens locals per promoure les oportunitats per un envelliment actiu, combatre les discriminacions, fomentar la participació social i comunitària, i garantir els drets, el benestar i la qualitat de vida de totes les persones grans, també aquelles que viuen situacions de més vulnerabilitat.

Actualment l’Àrea ha fet una aposta decidida per incorporar la veu de les persones grans actives en la cerca de solucions transformadores als reptes i necessitats associades a l’envelliment, a través de la innovació social.

La iniciativa que s’ha explicat amb detall durant la ponència consisteix en la incorporació de persones grans, així com tècniques locals, entitats i altres professionals experts en l’àmbit de l’envelliment actiu, en el disseny d’accions de la Diputació de Barcelona a partir de la metodologia European Awareness Scenario Network d’innovació social. L’experiència permet abordar els reptes que impliquen els grans canvis en el cicle de vida dels individus i les seves famílies, en els estils de vida de les persones, les seves necessitats i aspiracions, així com la ciutadania limitada o esperada en clau interseccional, i els actuals riscos ambientals que requereixen d’un major seguiment a escala macro i local.

Per a més informació podeu consultar el web: https://firagran.com/

https://firagran.com/m_firagran2022/m_jornada_institucional_2022/m_jornada_institucional_FG22.html

Newsletter: Feminismes i Igualtat
Newsletter number: #197 - Novembre 2022