Gener 2023 - Núm. 199

 

Feminismes 
i Igualtat

Butlletí

Convivència, Diversitat i Cicle de Vida

Quant inverteix el teu municipi en Infància?

Quant inverteix el teu municipi en Infància? amb aquest títol Unicef va presentar el mes de juliol una nova guia de treball perquè les entitats locals puguin analitzar l’enfocament d’infància dels seus pressupostos.

Amb aquesta guia, la institució culminava un treball iniciat el 2018 quan va llençar una proposta metodològica que permet analitzar la inversió en infància dels pressupostos de les administracions públiques. Ara, la guia de treball recull les experiències i aprenentatges realitzades durant el 2021 i explica, de manera detallada, com aplicar aquesta metodologia a nivell local.

En el marc del Conveni de col·laboració entre la Diputació de Barcelona i la Fundació Unicef Comitè Espanyol-Unicef Comitè Catalunya per a la difusió i promoció de la Convenció sobre els drets de l’infant a la província de Barcelona, l’any 2021 la Diputació de Barcelona, ha donat suport a l’anàlisi del Mesurament de la inversió en la Infància i l’adolescència als ajuntaments de Sitges i Granollers. De cara al 2022-23 s’està treballant amb els ajuntaments de Canovelles i Terrassa.

La voluntat dels acompanyaments és facilitar que els ens locals analitzin i monitoritzin la despesa pressupostària executada dedicada als infants, adolescents i les seves famílies, a través d’un sistema d’indicadors que els permeti fer un seguiment de l’evolució de l’esforç que realitzen els consistoris de la província.

Newsletter: Feminismes i Igualtat
Newsletter number: #199 - Gener 2023