Gener 2023 - Núm. 199

 

Feminismes 
i Igualtat

Butlletí

Convivència, Diversitat i Cicle de Vida

Guardons en la 12a edició dels Premi Josep Maria Rueda i Palenzuela

El passat 15 desembre es va celebrar a l’Espai Francesca Bonnemaison de Barcelona l’acte de lliurament dels Premi Josep Maria Rueda als millors projectes de treball comunitari, convocats per l’Àrea d’Igualtat i Sostenibilitat Social.

El primer premi, dotat amb 5.000 euros, va estar lliurat al Centre d’Estudis Africans i Interculturals pel projecte Joves referents per a la diversitat, la interculturalitat i la prevenció de violències que es desenvolupa a Olot i a Barcelona. La iniciativa té com a finalitat garantir la igualtat en un món divers i, per aquest motiu, fa una aposta clara centrada en la sensibilització de la ciutadania. Per aquesta raó, el projecte potencia  la participació i la promoció social de persones joves afectades pel racisme i l’estigma d’origen en els àmbits de l’educació, el lleure, l’esport, així com en altres àmbits on l’acceptació de la diversitat encara és una assignatura pendent.

El segon guardó, dotat amb 2.500 euros, va ser pel projecte “Impuls de barri” de l’Associació Cultural Llobregat Block Party. Aquest és un projecte pilot de dinamització juvenil desplegat al barri Can Sant Joan de Montcada i Reixac. A partir de la música rap i la cultura hip-hop, el projecte té per objecte aproximar les persones joves al seu entorn amb una mirada crítica i constructiva, per tal que esdevinguin motor de transformació social.

També es van destacar altres projectes que han quedat entre els cinc finalistes:

El projecte “Meraki, laboratori cooperatiu tèxtil” de la Fundació Idea, que ofereix suport i acompanyament a la creació de cooperatives tèxtils a Sabadell i Sant Esteve de Palautordera, amb l’objectiu de millorar l’apoderament personal, facilitar l’ocupabilitat i proporcionar un espai de relació i vincle per a dones en situació de vulnerabilitat.

El projecte “CODIS: Convivència, Diversitat i Inclusió Social” de la Fundació Main, l’objectiu del qual és donar resposta als problemes de confrontació ciutadana, intolerància a la diversitat i malestar col·lectiu existent a la zona Nord de Sabadell mitjançant el desenvolupament d’activitats comunitàries i la construcció d’estructures de foment de la participació.

I finalment, el projecte “La geganta del barri” del Club Infantil i Juvenil Sanfeliu Sant Ildefons de foment de la participació i el compromís ciutadà a través d’accions que facilitin l’arrelament al territori, la creació de xarxes i la promoció de l’associacionisme; alhora que afavorint el creixement del patrimoni cultural de la ciutat i l’apropament a la cultura catalana del nou veïnat de barri Sanfeliu de l’Hospitalet de Llobregat.

Newsletter: Feminismes i Igualtat
Newsletter number: #199 - Gener 2023