Gener 2023 - Núm. 199

 

Feminismes 
i Igualtat

Butlletí

Convivència, Diversitat i Cicle de Vida

13 ajuntaments inicien el suport tècnic per la implementació dels programes de MASE

L'Àrea d'Igualtat i Sostenibilitat Social, a través del Servei de Convivència Diversitat i Cicle de Vida, engega un nou suport tècnic que té com a finalitat acompanyar els ens locals en la implementació de les mesures alternatives a la sanció econòmica (MASE).

El suport tècnic dona suport a 13 ajuntaments i s’ha iniciat amb una acció formativa per posar en comú els aspectes bàsics que vertebren les mesures alternatives. Aquests aspectes són: definició de les MASE, principis i requisits en què es basen les mesures, el marc jurídic i el procediment administratiu que les regula i, finalment, la tipologia d’accions educatives/ restauratives amb què es concreten.

Fins al mes d’abril de 2023, el suport tècnic combinarà diverses sessions presencials de treball grupal centralitzades a Barcelona amb d’altres específiques i individuals que s’impartiran de manera descentralitzada als municipis participants.

La novetat d’aquest nou suport tècnic es basa en fer coincidir en el mateix espai de treball els tres agents principals implicats a les MASE: la policia local, el personal referent de l’expedient sancionador i els referents tècnics de l’àmbit social que duran a la pràctica les mesures alternatives. Els temes a tractar seran: la coordinació entre els tres agents, l’establiment de circuïts de seguiment de les tasques pròpies de cada un i, per últim, la tipologia d’accions i anàlisi de casos.

El suport tècnic finalitzarà al mes de maig amb una jornada de treball i d’intercanvi de la pràctica dels tres perfils professionals que implementen els programes de MASE.

Els ajuntaments que participen en aquest procés de treball son: Bigues i Riells, Canovelles, Gironella, Les Franqueses del Vallès, Masquefa, Palafolls, Palau-solità i Plegamans, Pineda de Mar, Sabadell, Sant Sadurní d'Anoia, Santa Coloma de Cervelló, Vacarisses i Viladecavalls.

Newsletter: Feminismes i Igualtat
Newsletter number: #199 - Gener 2023