Febrer 2023 - Núm. 200

 

Feminismes 
i Igualtat

Butlletí

Polítiques d'Igualtat

Publicació sobre criteris davant les violències masclistes als mitjans

El Col·legi de periodistes de Catalunya, en col·laboració amb l’Àrea d’Igualtat i Sostenibilitat Social de Diputació de Barcelona, ha presentat aquest passat mes de gener el recurs “Criteris sobre el Tractament de les Violències Masclistes als Mitjans de Comunicació”. 

Durant la presentació, s’ha posat de relleu el fet de que els mitjans de comunicació ajuden a configurar les percepcions i actituds del públic envers la violència masclista, així com en la manera com es perceben i el tracte a les víctimes.

Aquestes recomanacions actualitzen i amplien les anteriors elaborades l’any 2009 i que s’adaptaven a la llei 5/2008 dels drets de les dones a erradicar les violència masclistes.

Els punts més importants del nou document posen èmfasi en el tractament de les violències masclistes com una violència dels drets humans i un atemptat contra la llibertat i la dignitat de les persones, i posen el focus de la informació en l’agressor o fer visibles tots els tipus de violències.

Les recomanacions són una bona eina per recordar als mitjans de comunicació i els periodistes que juguem un paper molt actiu en la conscienciació i el desafiament dels estereotips, així com en la lluita contra les actituds masclistes.

Podeu consultar el document al següent enllaç

Newsletter: Feminismes i Igualtat
Newsletter number: #200 - Febrer 2023