Febrer 2023 - Núm. 200

 

Feminismes 
i Igualtat

Butlletí

Convivència, Diversitat i Cicle de Vida

7,4 milions d’euros en projectes de transformació social als barris

Sota el paraigües del projecte transformador "Barris i comunitats: motors de transformació social", impulsat per l'Àrea d'Igualtat i Sostenibilitat Social, des del 2021 s’han implementat més de 100 accions d’intervenció sociourbana en 15 municipis, que incideixen en aspectes com l’enfortiment de les comunitats veïnals, la formació i l'empoderament de col·lectius vulnerables, la dinamització i la revalorització d’espais públics, entre d’altres.  

L’objectiu és millorar les condicions de vida de les persones; promoure la igualtat d’oportunitats i reforçar el capital social i els vincles comunitaris per afavorir la cohesió i la transformació als barris.

El programa situa les persones com a protagonistes del canvi i motor de progrés a la comunitat i intervé en entorns de proximitat: equipaments municipals, espais públics i comunitats veïnals, que actuen com a infraestructures socials, per construir ponts, potenciar el sentiment de pertinença i  generar vincles.

A raó de  172.900 €/municipi i any, el projecte comptava el 2021 amb 13 municipis que el 2022 van augmentar a 15, mantenint-se així fins a l’actualitat.  

Participen de la iniciativa els ajuntaments de Badalona, Cornellà de Llobregat, Granollers, l’Hospitalet de Llobregat, Manresa, Mataró, Mollet del Vallès, El Prat de Llobregat, Rubí, Sabadell, Terrassa, Sant Boi de Llobregat, Santa Coloma de Gramenet, Viladecans i Vilanova i la Geltrú. 

Tota la informació sobre l’acte i del projecte es pot seguir-la a la publicació del Diari de la DiBa

Newsletter: Feminismes i Igualtat
Newsletter number: #200 - Febrer 2023