Març 2023 - Núm. 201

 

Feminismes 
i Igualtat

Butlletí

DESTACAT

Exposició “Cures en la comunitat” al vestíbul de l’Espai Bonnemaison

L’exposició “Cures en la comunitat” es podrà visitar fins al proper divendres 14 d’abril a l’Espai Francesca Bonnemaison. L’exposició està vinculada al projecte transformador de l’Àrea d’Igualtat i Sostenibilitat Social “Cap a un nou sistema públic de cures en la comunitat", iniciat l'any 2020.  Aquest recurs s'ofereix als ajuntaments i es podran fer peticions fins al 10 d’octubre de 2023. Més informació en aquest enllaç

L’exposició vol posar en valor les cures a partir del reconeixement de les persones que cuiden, la importància dels serveis de proximitat i el paper dels municipis i la comunitat. Per això aborda aspectes com les desigualtats de gènere en les cures, la criança i l’atenció a les situacions de dependència, la crisi de les cures i el treball de la llar, la professionalització del sector, els serveis com l’ajuda a domicili i la teleassistència, i els municipis cuidadors. 

Aquest projecte transformador vol abordar la crisi de les cures des de la revisió del sistema públic, enfortint els serveis de proximitat i el suport a les persones cuidadores, i promoure el reconeixement i la corresponsabilitat en les cures.

Per això, el projecte està realitzant una sèrie d’actuacions i projectes a curt, mig i llarg termini per garantir el dret social a la cura i avançar cap a un nou model de cures a la província de Barcelona, des de la seva centralitat social i de la necessitat de socialitzar-les d’una forma més digna i equitativa, per avançar cap a una societat basada en l’ètica de la cura i la sostenibilitat de la vida.

Newsletter: Feminismes i Igualtat
Newsletter number: #201 - Març 2023