Gener 2022. Núm. 11

Notícies

El registre salarial, obligatori per als ens locals

Imatge del projecte

Imatge del projecte

La  Diputació de Barcelona ha facilitat el registre salarial a cadascun dels 143 ens locals als quals es presta el servei de nòmina. Des del 14 d’abril de 2021, els ajuntaments i els ens locals també han de disposar del registre salarial.

Des del 14 d’abril de 2021, els ajuntaments i els ens locals també han de disposar del registre salarial segons el Reial decret 902/2020, de 13 d'octubre, d’igualtat retributiva entre dones i homes. Us presentem un recull d’informació, recursos i preguntes més freqüents.

Encara que l’àmbit d’aplicació del Reial decret 902/2020 es limita al personal laboral, la realitat és que la coexistència de règims jurídics respecte a les empleades i els empleats dels ens locals, en connexió amb els principis de transparència que ens acompanyen en la gestió dels recursos públics, fan aconsellable presentar el registre salarial de manera conjunta, i integrar el conjunt de dades de totes les persones que hi presten serveis, sempre que resulti possible, des d’una perspectiva global i integradora.

En aquest sentit, la Diputació de Barcelona, considerant els criteris tècnics més adients, ha facilitat a cadascun dels 143 ens locals als quals es presta el servei de nòmina en entorn web, mitjançant el conveni per a l’assumpció de la gestió informatitzada de la nòmina dels empleats dels ens locals (AGINEEL), una proposta del registre, per tal que, un cop revisada i després que cada corporació faci les observacions i els canvis pertinents, esdevingui el document definitiu i que doni compliment al nou requeriment.

Per altra part, s’ha volgut fer extensiu el treball de síntesi de recursos, eines i preguntes freqüents que s’incorporen en una infografia, amb la qual es vol facilitar l’acompliment d’aquesta nova obligació, que, en cas de no ser atesa, pot ser objecte de sancions importants, tal com preveu la Llei d’infraccions i sancions de l’ordre social (LISOS). 

Finalment, recordeu que el registre salarial s’haurà de fer cada any.
 

Newsletter: Innov@diba
Newsletter number: Gener 2022. Núm. 11

 
       
 
 

Subscripció: Alta / Baixa
Valorem la vostra privacitat
Idees i suggeriments

Àrea d'Innovació, Governs Locals i Cohesió Territorial
Diputació de Barcelona

Rambla de Catalunya, 126

Edifici de Can Serra

08008 Barcelona