Gener 2022. Núm. 11
Ir arriba

Destacat

Els processos de relleu generacional: una metodologia clau per a la planificació del futur de les nostres organitzacions

Portada de la ‘Guia de relleu generacional per als ens locals’

Portada de la ‘Guia de relleu generacional per als ens locals’

La nova ‘Guia de relleu generacional per als ens locals’ és el resultat del desenvolupament d’un projecte del Servei d’Assistència en Direcció i Administració dels Recursos Humans de la Gerència de Serveis d’Assistència al Govern Local de la Diputació de Barcelona, en aplicació d’una prova pilot als ajuntaments de Sant Feliu de Llobregat, Esplugues de Llobregat i Premià de Mar.

Ir arriba

Actualitat

Afrontant els reptes del despoblament des de la cohesió territorial

El municipi d'Olost

El municipi d'Olost

El proper 17 de febrer tindrà lloc a Olost una jornada sobre els reptes que suposa el progressiu despoblament dels municipis rurals.

Neix el BAF 2022 amb 1.198 accions formatives

Imatge del BAF 2022

Imatge del BAF 2022

Us presentem l’actualització del Banc d’Accions Formatives (BAF) de la Diputació de Barcelona per al 2022.

Ir arriba

L'entrevista

Parlem amb Joan A. Olivares Obis, cap del Gabinet d'Innovació Digital fins fa pocs dies

Imatge cedida per l'entrevistat

Imatge cedida per l'entrevistat

Avui iniciem una nova secció d’aquest butlletí amb entrevistes a persones que ens poden aportar el seu coneixement i experiència en l’àmbit del món local i la innovació. I ho fem amb en Joan A. Olivares Obis, cap del Gabinet d’Innovació Digital de la Diputació de Barcelona fins fa pocs dies, ja que s’ha jubilat després d’un llarga trajectòria de quasi 40 anys treballant al servei dels ciutadans des de l’Administració pública. Avui volem conèixer la seves impressions respecte dels canvis que ha sofert l’Administració en aquestes darreres dècades i sobretot saber quina és la seva visió del futur.

Ir arriba

Notícies

Disponibles els vídeos de la jornada «La CORH: Treballant estratègicament per una ocupació pública innovadora»

Ponents de la 3a intervenció del dia 2 de desembre

Ponents de la 3a intervenció del dia 2 de desembre

En commemoració dels 15 anys del projecte de la Comunitat de Recursos Humans, el 29 de novembre i el 2 de desembre passats, va tenir lloc la jornada «La CORH: Treballant estratègicament per una ocupació pública innovadora», organitzada per l’Àrea d’Innovació, Governs Locals i Cohesió Territorial.

Cap a la professionalització de la direcció pública a les nostres organitzacions: definició d’un model des del món local i per al món local

Portada de l'estudi

Portada de l'estudi

El document «Cap a la professionalització de la direcció pública a les nostres organitzacions: definició d’un model des del món local» és el resultat d’un projecte treballat per l'Àrea d'Innovació, Governs Locals i Cohesió Territorial en el marc de la CORH i del seu espai presencial. 

El registre salarial, obligatori per als ens locals

Imatge del projecte

Imatge del projecte

La  Diputació de Barcelona ha facilitat el registre salarial a cadascun dels 143 ens locals als quals es presta el servei de nòmina. Des del 14 d’abril de 2021, els ajuntaments i els ens locals també han de disposar del registre salarial.

Vídeo: 'La CORH, una realitat: 15 anys compartint, col·laborant i fent xarxa'

Imatge de l'audiovisual

Imatge de l'audiovisual

La CORH està de celebració pel seu 15è aniversari! I per aquest motiu, s’ha editat un vídeo commemoratiu d’aquesta efemèride, que mostra la trajectòria i la consolidació d’aquesta plataforma de professionals.

S'ha publicat l’informe de necessitats en matèria de transparència i bon govern dels ens locals de la demarcació de Barcelona

Portada de l'estudi

Portada de l'estudi

247 ens locals (el 79 % dels ens locals menors de 50.000 habitants) han contestat l’enquesta de necessitats en els àmbits de suport que presta el Gabinet d’Innovació Digital.

L’Àrea d’Innovació, Governs Locals i Cohesió Territorial i el Consorci AOC simplifiquen la visualització dels tràmits del ciutadà a Internet

Presentació de la sessió informativa

Presentació de la sessió informativa

Fins ara, la informació dels tràmits es mantenia des de diferents plataformes (web municipal, Seu electrònica i Portal de transparència) i la seva actualització podia generar inconsistències.

Establiment de la xifra oficial de població

Imatge de la infografia

Imatge de la infografia

Infografia del procediment d’obtenció de les xifres anyals de població que realitza la Unitat de Padró de la Diputació de Barcelona.

L’accés a la informació pública a la demarcació de Barcelona

Fragment de la infografia

Fragment de la infografia

La infografia de l’accés a la informació pública 2021 recull les dades de l’enquesta feta el 2021 sobre aquesta matèria.

Augmenta l’actualització dels portals de transparència dels municipis de menor capacitat tècnica

Actualització dels portals per comarques

Actualització dels portals per comarques

Els consells comarcals de l’Alt Penedès, Anoia, Bages, Berguedà, Maresme, Moianès i Vallès Oriental, a través de la Xarxa de Suport al Govern Digital, actualitzen els portals de transparència dels ens locals de menor capacitat tècnica.

SeTDIBA integra la gestió de la documentació comptable a la tramitació ordinària dels expedients

Un dels audiovisuals explicatius

Un dels audiovisuals explicatius

Durant el 2021, s’ha completat la primera fase de la integració de la gestió comptable amb el gestor d’expedients ofert per la Diputació de Barcelona. Això ha suposat la integració de les eines per a 16 ens locals i ha sistematitzat el tractament de la documentació comptable.

Ir arriba

Formació

Recurs formatiu de ciberseguretat

Imatge del recurs

Imatge del recurs

Els sistemes informatitzats són un pilar fonamental de qualsevol organització. Quan tot funciona correctament, ens resulten transparents, els donem com a bons, però quan alguna cosa falla, el caos està assegurat.

‘Brain training’

Pàgina web del recurs

Pàgina web del recurs

Brain training, benvingut al gimnàs de la ment! El nostre cervell és plàstic, o sigui, capaç de produir respostes més complexes a mesura que els estímuls són més exigents. Per tant, podem entrenar-lo.

Lideratge i supervisió d’activitats a través de la comunicació conscient

Imatge del recurs formatiu

Imatge del recurs formatiu

Com es pot comunicar una tasca de forma assertiva? O, més difícil encara, com podeu controlar-ne el seu seguiment?

Conceptes bàsics en reparació i manteniment d'elements de fusteria

Imatge del recurs

Imatge del recurs

Any de manteniments! Heu de posar al dia els edificis: persianes, portes, finestres... Com ho podeu fer?

El gestor de comunitats virtuals a l'Administració pública

Imatge del document de síntesi de formació

Imatge del document de síntesi de formació

Us han encarregat portar les xarxes socials? On és millor que surti una notícia, a Facebook o a Instagram? No sabeu quantes etiquetes posar-hi?

Videopíndola 'Definir el focus en el mètode creatiu'

Imatge de la videopíndola d'aprenentatge

Imatge de la videopíndola d'aprenentatge

Amb aquesta videopíndola d'aprenentatge, podeu aprendre a enfocar els temes com a part del mètode creatiu en només dos minuts.

Ir arriba

Observatori local

Promovem la governança de les TIC

Wutzkohphoto / Shutterstock.com

Wutzkohphoto / Shutterstock.com

L’Ajuntament de Casserres ha rebut assistència tècnica per a la governança de les tecnologies de la informació i la comunicació (TIC), gràcies al recurs del Catàleg de serveis. 

Estrenem webs municipals

El nou web de Torrelles de Llobregat

El nou web de Torrelles de Llobregat

Quatre municipis de la demarcació han estrenat web institucional les últimes setmanes gràcies al suport de la Diputació: La Llacuna, Pacs del Penedès, Rupit i Pruit i Torrelles de Llobregat.

Montgat i Rajadell reben estudis per millorar la connectivitat i els serveis de banda ampla

TierneyMJ / Shutterstock.com

TierneyMJ / Shutterstock.com

La Diputació de Barcelona ha lliurat estudis de provisió de banda ampla als ajuntaments de Montgat i Rajadell per impulsar la connectivitat d’alta velocitat al territori. Es tracta d’estudis estratègics, la finalitat dels quals és recollir diferents propostes de millora per a la proveir de banda ampla aquests municipis.

Ir arriba

Notes jurídiques

S’ha aprovat la Llei 20/2021, de 28 de desembre, de mesures urgents per a la reducció de la temporalitat en l’ocupació pública

Imatge de la nota jurídica

Imatge de la nota jurídica

Podeu consultar la nota jurídica núm. 17 a l’apartat de novetats i notes jurídiques del web de la Gerència dels Serveis d’Assistència al Govern Local i al web de l’Àrea d'Innovació, Governs Locals i Cohesió Territorial.

 
       
 
 

Subscripció: Alta / Baixa
Valorem la vostra privacitat
Idees i suggeriments

Àrea d'Innovació, Governs Locals i Cohesió Territorial
Diputació de Barcelona

Rambla de Catalunya, 126

Edifici de Can Serra

08008 Barcelona