Setembre 2021. Núm. 8

Notícies

El Comitè de la Xarxa de Suport al Govern Digital es reuneix en ple

Imatge: disseny propi

Imatge: disseny propi

La Xarxa de Suport al Govern Digital és una agrupació voluntària formada per la Diputació de Barcelona i per tots aquells consells comarcals de la seva demarcació que presten serveis de suport a l’administració digital i la transparència dels ajuntaments de la comarca respectiva.

El 12 de juliol va tenir lloc la primera sessió plenària del Comitè de la Xarxa de Suport al  Govern Digital (XSGD), presidit per Xavier Forcadell, coordinador de l’Àrea d'Innovació, Governs Locals i Cohesió Territorial, a la qual van assistir gerents i altres representants dels consells comarcals de l’Alt Penedès, l’Anoia, el Bages, el Berguedà, el Maresme, el Moianès, Osona i el Vallès Oriental.

Aquesta primera sessió va tenir com a convidats els tècnics que participaran en el projecte de la XSGD i ha estat el punt de partida per al desplegament de serveis en els ajuntaments de fins a 5.000 habitants. 

Aquest projecte, que compta amb un pressupost de 248.600 €, permetrà a aquests ajuntaments rebre serveis en matèria de transparència i administració electrònica de la mà de tècnics dels consells comarcals. 

Durant la sessió s’ha acordat com es farà la coordinació tècnica i la governança del projecte i s’han presentat els cinc reptes d’àmbit comarcal a assolir per la XSGD durant el 2021-2022. 

  • REPTE 1: Facilitar el canvi cultural i la consolidació de la metodologia e-SET.
  • REPTE 2: Esdevenir un agent de suport de proximitat en el territori per a assegurar la implementació de SeTDIBA.
  • REPTE 3: Impulsar la transparència en els ens locals de la demarcació.
  • REPTE 4: Conèixer les necessitats reals del món local i què hi podria aportar valor.
  • REPTE 5: Contribuir a normalitzar l'ús del canal digital en la societat.

La XSGD s’emmarca en el conjunt de programes adreçats als consells comarcals per a dotar de recursos i prestar serveis als ajuntaments de municipis de fins a 5.000 habitants de forma coordinada en el territori. Aquests programes es regulen en el Protocol general d’adhesió als programes de l’Àrea d’Innovació, Governs Locals i Cohesió Territorial aprovat el 30 de juliol de 2020.

Trobareu més informació sobre la XSGD i el protocol a l’apartat del web sobre innovació digital
 

Newsletter: Innov@diba
Newsletter number: Setembre 2021. Núm. 8

 
       
 
 

Subscripció: Alta / Baixa
Valorem la vostra privacitat
Idees i suggeriments

Àrea d'Innovació, Governs Locals i Cohesió Territorial
Diputació de Barcelona

Rambla de Catalunya, 126

Edifici de Can Serra

08008 Barcelona