Desembre 2022 - #161
TwitterYoutube

CONAMA 2022. La governança, la biodiversitat i les solucions basades en la natura

Sessió sobre SbN

Sessió sobre SbN

Les administracions supramunicipals, com la Diputació de Barcelona, tenen un paper rellevant a l’hora d’abordar la infraestructura verda i augmentar la biodiversitat urbana.

 

 

 

 

 

“Una administració supramunicipal ha de tenir una mirada regional i transversal”, assenyalava Carles Castell, responsable de Seguiment de Programes i Accions Ambientals de la Diputació de Barcelona, a la sessió tècnica Espais d’oportunitat per a les solucions basades en la natura en l’ecosistema urbà de CONAMA 2022. “Més enllà de l’acció concreta, hi ha d’haver un enfocament més ampli d’actuació”, continuava Castell, que citava com a exemples els plans d’adaptació al canvi climàtic o els PAESC, els plans d’acció per l’energia sostenible i el clima.

 

Per la seva banda, Sílvia Escolano, tècnica de l’Oficina Tècnica de Canvi Climàtic i Sostenibilitat, subratllava en la sessió Estratègies de la biodiversitat que “s’ha de generar coneixement sobre biodiversitat urbana a partir del treball en aliança”. Escolano va parlar de la importància de tractar la biodiversitat des d'un enfocament sistèmic, a través d'una gestió adaptativa, que permeti un aprenentatge a temps real, un seguiment i retroalimentació contínua, generant alhora espais d'intercanvi d'experiències i coneixements. Entre altres projectes que es desenvolupen des de l'Àrea, va posar com a exemple espais facilitadors d'aquest tipus de gestió, el Cercle de comparació intermunicipal de gestió sostenible del verd urbà de la Diputació de Barcelona, una eina d’avaluació comparativa que es desenvolupa amb la participació de municipis de la província i que permet comparar resultats, intercanviar experiències i impulsar la millora contínua del servei.

Newsletter: e-ambient
Newsletter number: #161 - Desembre 2022

 
 

Subscripció: Alta / Baixa
Valorem la vostra privacitat

TwitterYoutube

C/ Comte d'Urgell, 187, Edifici del Rellotge, 2a planta
08036 Barcelona
gsma.accioclimatica@diba.cat
http://www.diba.cat/web/mediambient
Accés a tots els butlletins anteriors