Desembre 2022 - #161
TwitterYoutube

Educació i Sostenibilitat

Es presenta la 'Guia per elaborar el pla director d'un equipament d'educació ambiental'

Presentació de la publicació, el 17 de novembre

Presentació de la publicació, el 17 de novembre

La publicació, elaborada per l'Oficina Tècnica d'Educació i Promoció Ambiental de la Diputació de Barcelona, es va presentar el 17 de novembre a Can Serra. Està disponible en format paper i digital

 

 

 

 

El 17 de novembre es va presentar a Can Serra, seu de la Diputació de Barcelona, la Guia per elaborar el pla director d’un equipament d’educació ambiental municipal’. El seu objectiu és acompanyar els municipis, els professionals i les empreses col·laboradores en la redacció del pla director de l’equipament. A més, vol redefinir la seva raó de ser i els seus usos.

Al llarg de l’acte, el diputat d’Acció Climàtica, Xesco Gomar, ha assegurat que el llibre recull tots els anys de feina de l’Oficina Tècnica d’Educació i Promoció Ambiental (OTEPA) de la Diputació de Barcelona. L’ha definit com "una eina per ajudar els municipis a planificar l’educació ambiental perquè sigui un instrument més de les polítiques de sostenibilitat i d’emergència climàtica, que avui són més necessàries que mai". En aquest sentit, Gomar ha dit que "necessitem educació i sensibilització per entendre per què s’han de fer canvis i aconseguir que la ciutadania s'hi senti protagonista."

 

Parts de la guia

La guia consta de tres parts. En la primera, s’exposa el guió del pla director; la segona, els plans directors que han inspirat la publicació; i, en l’última, detalla la caixa d’eines d’aquest pla. La publicació l’han coordinat i redactat la cap de l'OTEPA, Blanca Martínez de Foix, i els tècnics Sara Batet i Gonçal Luna.

L’acte ha acabat amb una taula rodona al voltant de diversos projectes de referència en aquest àmbit. Hi ha participat Josep Valldeoriola, tercer tinent d’alcalde de l’Ajuntament de Tona, que ha presentat el Centre de Referència d’Eduació i Sensibilització Ambiental (CRESU), ubicat al Balneari Ullastres. També ha compartit la seva experiència en la redacció del Pla director del Molí del Foix el tècnic de la regidoria de Medi Ambient de l’Ajuntament de Santa Margarida i els Monjos, Josep Maria Calaf. Per últim, la cap de l’OTEPA, Blanca Martínez de Foix, ha presentat el Pla director del Centre d’Estudis del Mar de Sitges.

Pots veure en aquest vídeo l'acte de presentació.

 

Newsletter: e-ambient
Newsletter number: #161 - Desembre 2022

 
 

Subscripció: Alta / Baixa
Valorem la vostra privacitat

TwitterYoutube

C/ Comte d'Urgell, 187, Edifici del Rellotge, 2a planta
08036 Barcelona
gsma.accioclimatica@diba.cat
http://www.diba.cat/web/mediambient
Accés a tots els butlletins anteriors