Butlletí Benestar
Juliol - Agost de 2020 - #125

Addiccions

Han finalitzat les sessions del grup de treball per a la creació d’un model d’atenció domiciliaria infantil de 0 a 3 anys

©Diputació de Barcelona

©Diputació de Barcelona

L’etapa 0-3 es considera una etapa vital pel desenvolupament de l’infant, i alhora, de màxima vulnerabilitat. En aquest sentit, pels professionals dels serveis socials que atenen aquesta franja d’edat (incloent el període de gestació) és important poder detectar situacions considerades de risc potencial pel benestar de l’infant i de la seva família. Per atendre de manera integral i integrada les necessitats detectades es considera rellevant que la intervenció i atenció estigui centrada en el context familiar i en l’entorn més proper a l’infant, és a dir, al seu domicili.

Per aquest motiu, des de l’Àrea de Cohesió Social, Ciutadania i Benestar es considera necessari impulsar projectes que donin suport als ens locals en la prevenció i detecció per tal de garantir els drets dels infants en aquesta franja d’edat i que des dels serveis socials bàsics es realitzi la intervenció en les situacions de risc dins l’entorn familiar i social.

En aquest sentit s’ha creat un grup de treball que ha estat promogut des de la Secció de Recursos per a la Infància i les Famílies de la Gerència de Serveis de Benestar de la Diputació de Barcelona i en col·laboració amb l’Institut Universitari Avedis Donabedian-UAB amb l’objectiu de dissenyar un projecte pilot per a la franja 0-3, concretament un programa d’atenció domiciliària a la infància (0-3 anys) adreçat als ens locals a partir de la reflexió i debat d’un grup de professionals seleccionats per a aquesta tasca.

El grup de treball està format per 18 professionals especialistes en la matèria (educadores socials, treballadores familiars, treballadores socials i docents) i  provinents bàsicament dels ens locals de la demarcació, del món universitari i de la salut (pediatria). Es va iniciar la primera sessió de les sis previstes el passat 21 de febrer de 2020 de manera presencial, la resta s’han realitzat virtualment.

El treball realitzat durant totes les sessions ha consistit en construir el marc conceptual de referència (considerant l’establert al Programa d’Atenció Integrada Domiciliaria – PAID- de la Generalitat de Catalunya), identificar i analitzar experiències rellevants i finalment l’elaboració d’una proposta de model de servei/programa i recomanacions per al desplegament, fruit del treball i les propostes recollides a les diferents sessions.

El mes de juliol s’han realitzat les dues últimes sessions, durant el mes de setembre es preveu tancar el document i presentar el model al grup de treball. S’espera tenir finalitzat el projecte a l’octubre de 2020.

Boletín: Benest@r
Número de boletín: #125 - Juliol - Agost de 2020

 
 

Subscripció: Alta / Baixa
Valorem la vostra privacitat

Àrea de Sostenibilitat Social, Cicle de vida i Comunitat
Gerència de Serveis Socials
Pg. de la Vall d'Hebron, 171
Llars Mundet
08035 Barcelona
Tlf. 671 429 360
Fax 934 022 496

www.diba.cat/benestar
Butlletins anteriors

 

 

 

Twitter de BenestarYoutube de Benestar Comunitat virtual de Benestar