Butlletí Benestar
Juliol - Agost de 2020 - #125
Ir arriba

Destaquem

Concessió de subvencions a entitats 2020

©Diputació de Barcelona ©Diputació de Barcelona

©Diputació de Barcelona

©Diputació de Barcelona

A partir de la primera setmana d’agost podreu consultar els resultats al BOPB. 

Resolució de les subvencions a favor d'entitats sense finalitat de lucre per a l'any 2020. 
Àmbits de Benestar Social, d'Igualtat i Ciutadania, de Respir per a famílies cuidadores de persones amb discapacitat i/o malaltia mental i de Serveis de tutela.

Teniu accés a tota la informació de les subvencions d'entitats 2020 al nostre web.

 

©Diputació de Barcelona ©Diputació de Barcelona

©Diputació de Barcelona

©Diputació de Barcelona

Des del passat mes de març, l’Àrea de Cohesió Social, Ciutadania i Benestar ha reforçat tots aquells programes que podien ajudar als governs locals durant la situació de pandèmia pel COVID-19. 

Ir arriba

Pobresa energètica

Resultats del programa Auditories a llars amb pobresa energètica

©Diputació de Barcelona

©Diputació de Barcelona

L’anàlisi de 100 habitatges ha revelat una reducció del consum elèctric propera al 30%, amb un estalvi de 225 € per família.

Per tal de valorar l’efectivitat del programa, dissenyat per donar suport a famílies en situació de vulnerabilitat, i conèixer l’impacte de les auditories energètiques realitzades a les llars, la Diputació de Barcelona va contractar al final de l’any 2019 un servei extern independent que n’avalués els resultats. 

La targeta moneder i altres recursos socials d’alimentació durant l’estat d’alarma

©Diputació de Barcelona

©Diputació de Barcelona

El programa Targeta Moneder d’Impacte Social de la Diputació de Barcelona que va néixer en el 2015 amb la voluntat de dotar als serveis socials d’un nou instrument de gestió de les prestacions econòmiques, està experimentant un fort increment d’ús per part dels ens locals durant la pandèmia.

Ir arriba

Serveis socials bàsics

S'estrena la versió web de l'escala de diagnòstic del risc social (DS-diba)

©Diputació de Barcelona

©Diputació de Barcelona

El Servei d’Acció Social estrena la versió web de l’Escala DS-Diba, una nova eina que permet complementar la tasca de diagnòstic social que realitzen els equips professionals dels serveis socials, i valorar el risc de la unitat de convivència per tal de detectar les situacions socials en les que s’ha de planificar una intervenció.

Conferència: L'impacte de l'Ingrés Mínim Vital

©Diputació de Barcelona

©Diputació de Barcelona

El dilluns 6 de juliol es va inaugurar la 29ena edició de l’Escola d’Estiu de l’Àrea de Cohesió Social, Ciutadania i Benestar, en format telemàtic, amb la intervenció del ministre d’Inclusió, Seguretat Social i Migracions, José Luís Escrivá, i amb la participació de la presidenta de la Diputació de Barcelona, Núria Marín, i la diputada de l'Àrea de Cohesió Social, Ciutadania i Benestar, Lluïsa Moret.

Ir arriba

Addiccions

Han finalitzat les sessions del grup de treball per a la creació d’un model d’atenció domiciliaria infantil de 0 a 3 anys

©Diputació de Barcelona

©Diputació de Barcelona

L’etapa 0-3 es considera una etapa vital pel desenvolupament de l’infant, i alhora, de màxima vulnerabilitat. En aquest sentit, pels professionals dels serveis socials que atenen aquesta franja d’edat (incloent el període de gestació) és important poder detectar situacions considerades de risc potencial pel benestar de l’infant i de la seva família. Per atendre de manera integral i integrada les necessitats detectades es considera rellevant que la intervenció i atenció estigui centrada en el context familiar i en l’entorn més proper a l’infant, és a dir, al seu domicili.

Adaptació digital de l'exposició per a la prevenció del consum de drogues: "Controles?"

©Diputació de Barcelona

©Diputació de Barcelona

Davant la declaració de l’estat d’alarma i emergència sanitària per contenir la propagació del virus Covid-19, el passat mes de març  van quedar posposades les itineràncies i activitats presencials programades del segon trimestre 2020 al voltant de l’exposició “CONTROLES”?.

Atès que no és possible garantir que les dimensions i estructura dels espais municipals destinats a acollir l’exposició, a partir del tercer trimestre, compleixin amb les mesures  preventives de distanciament interpersonal establertes, i que la situació al voltant de la Covid-19 s’està allargant en el temps s’ha decidit apostar per la digitalització de l’exposició “Controles?”.

Taula rodona: Avantprojecte de Llei de Protecció Integral de la Infància i l’Adolescència davant la violència.

©Diputació de Barcelona

©Diputació de Barcelona

El Govern va aprovar el passat dimarts 9 de juny en Consell de Ministres l’avantprojecte de Llei de Protecció de la Infància i l'Adolescència davant de la Violència (Normativa en tràmit parlamentari pendent d’aprovació final del Congrés dels Diputats). La nova normativa té com a objectiu fer front al maltractament infantil i la violència contra nens, nenes i joves, que en massa ocasions no arriba a denunciar-se a causa de la por de les víctimes i el silenci que se'ls imposa. 

Ir arriba

Autonomia i dependència

L'envelliment actiu en els nostres pobles i ciutats: reptes de futur en l'era Covid

©Diputació de Barcelona

©Diputació de Barcelona

Amb motiu de la 29a edició de l'Escola d'Estiu, celebrada entre els dies 6 i 10 de juliol i que ha portat com a lema "El potencial transformador dels municipis, una aposta per a la cohesió social ", el Dr. Alejandro Kalache ha participat amb la conferència L'envelliment actiu en els nostres pobles i ciutats: reptes de futur en l'era Covid.

Jornada “Els drets i les situacions de maltractaments de les persones grans"

©Diputació de Barcelona

©Diputació de Barcelona

Amb motiu de la commemoració del 15 de juny 2020, Dia Mundial de Presa de Consciencia sobre l’Abús i els Maltractaments a les Persones Grans, l’Àrea de Cohesió Social, Ciutadania i Benestar va organitzar la Jornada “Els drets i les situacions de maltractaments de les persones grans” que va comptar amb la conferència sobre Derechos y malos tratos a las personas mayores, de la Sra. Lourdes Bermejo, doctora en Ciències de l’Educació, diplomada en Gerontologia social, experta en Intervenció social integral i vicepresidenta de la Sociedad Española de Geriatría y Gerontología (SEGG).

Ir arriba

Agenda

Més esdeveniments en un clic

CCO Pixabay

CCO Pixabay

Trobareu totes les activitats programades per l'Àrea de Sostenibilitat Social, Cicle de Vida i Comunitat de la Diputació de Barcelona i les activitats programades per altres institucions i entitats a l'agenda.

Centre de Documentació

© Diputació de Barcelona

© Diputació de Barcelona

Les instal·lacions del centre de documentació estan obertes de dilluns a dijous de 9 a 14h. Podeu adreçar les vostres consultes al correu sdlo.biblioteca@diba.cat.

Accediu a la web del Centre de Documentació.

 
 

Subscripció: Alta / Baixa
Valorem la vostra privacitat

Àrea de Sostenibilitat Social, Cicle de vida i Comunitat
Gerència de Serveis Socials
Pg. de la Vall d'Hebron, 171
Llars Mundet
08035 Barcelona
Tlf. 671 429 360
Fax 934 022 496

www.diba.cat/benestar
Butlletins anteriors

 

 

 

Twitter de BenestarYoutube de Benestar Comunitat virtual de Benestar