Butlletí Benestar
Juliol - Agost de 2020 - #125

Autonomia i dependència

L'envelliment actiu en els nostres pobles i ciutats: reptes de futur en l'era Covid

©Diputació de Barcelona

©Diputació de Barcelona

Amb motiu de la 29a edició de l'Escola d'Estiu, celebrada entre els dies 6 i 10 de juliol i que ha portat com a lema "El potencial transformador dels municipis, una aposta per a la cohesió social ", el Dr. Alejandro Kalache ha participat amb la conferència L'envelliment actiu en els nostres pobles i ciutats: reptes de futur en l'era Covid.

Amb la seva intervenció, el doctor i pare del concepte d’envelliment actiu, ha destacat l'oportunitat que suposa per a la nostra societat l’increment de l'esperança de vida que permet a les persones  viure més anys i amb millor qualitat. L'èxit de l'envelliment, afirma, ha d'estar garantit des de l'exercici del paradigma de l'envelliment actiu, per tal d’optimitzar les oportunitats de benestar físic, social i mental durant tota la vida de les persones.

Kalache també ha destacat, en el context de la Covid, la necessitat de reforçar el diàleg intergeneracional, amb la implicació dels sectors públic, acadèmic, privat, famílies i societat civil, per tal de reorientar la mirada cap a les persones grans i l'envelliment.

Finalment, ha volgut concloure la seva intervenció destacant la importància d'incloure la perspectiva de l'envelliment actiu en totes les polítiques públiques.

Accediu a la seva presentació aquí.

Boletín: Benest@r
Número de boletín: #125 - Juliol - Agost de 2020

 
 

Subscripció: Alta / Baixa
Valorem la vostra privacitat

Àrea de Sostenibilitat Social, Cicle de vida i Comunitat
Gerència de Serveis Socials
Pg. de la Vall d'Hebron, 171
Llars Mundet
08035 Barcelona
Tlf. 671 429 360
Fax 934 022 496

www.diba.cat/benestar
Butlletins anteriors

 

 

 

Twitter de BenestarYoutube de Benestar Comunitat virtual de Benestar