Butlletí Benestar
Juliol - Agost de 2020 - #125

Addiccions

Taula rodona: Avantprojecte de Llei de Protecció Integral de la Infància i l’Adolescència davant la violència.

©Diputació de Barcelona

©Diputació de Barcelona

El Govern va aprovar el passat dimarts 9 de juny en Consell de Ministres l’avantprojecte de Llei de Protecció de la Infància i l'Adolescència davant de la Violència (Normativa en tràmit parlamentari pendent d’aprovació final del Congrés dels Diputats). La nova normativa té com a objectiu fer front al maltractament infantil i la violència contra nens, nenes i joves, que en massa ocasions no arriba a denunciar-se a causa de la por de les víctimes i el silenci que se'ls imposa. 

Aquesta llei introduirà  importants canvis legals i situarà a Espanya entre els països  punters a nivell mundial en la defensa i protecció de la infància i la adolescència. Elements com la prova preconstituïda, la creació d'un coordinador de benestar i protecció en tots els centres educatius, protocols d'actuació "davant indicis d'assetjament escolar, ciberassetjament, assetjament sexual, violència de gènere, suïcidi, autolesió i qualsevol altra forma de violència"; la creació d'un registre central d'informació sobre la violència contra la infància, i formació especialitzada.

El passat de 9 juliol es va realitzar en format webinar la taula rodona amb el títol “Avantprojecte de Llei de Protecció Integral de la Infància i l’Adolescència davant la violència”.

Va presentar i moderar la taula la Sra. Teresa Llorens, Coordinadora de l’Àrea de Cohesió Social, Ciutadania i Benestar. 

Van participar experts reconeguts en l’àmbit de la infància i l’adolescència amb amplia experiència en la problemàtica de la violència contra la infància. 

El Sr. Pau Mari-Klose: Ha estat alto comisionado para la lucha contra la pobreza infantil  (setembre 2018 fins març 2019). Des de febrer de 2020 presideix la Comisión de Asuntos Exteriores del Congreso. Va presentar  l’avantprojecte de llei des d’una visió jurídica.

La Sra. Pilar Polo: Responsable Relacions Institucionals de la Fundació Vicki Bernadet. Va presentar l’avantprojecte des de l’òptica de la infància i de les modificacions en relació a l’àmbit municipal. 

Sra. Emilie Rivas: Responsable de l’Àrea d’Infància de la Fundació Save the Children Catalunya. Va explicar el Model Barnahus, què és, com funciona, quins articles de  l’avantprojecte de llei suposen un pas endavant cap al model Barnahus.

Boletín: Benest@r
Número de boletín: #125 - Juliol - Agost de 2020

 
 

Subscripció: Alta / Baixa
Valorem la vostra privacitat

Àrea de Sostenibilitat Social, Cicle de vida i Comunitat
Gerència de Serveis Socials
Pg. de la Vall d'Hebron, 171
Llars Mundet
08035 Barcelona
Tlf. 671 429 360
Fax 934 022 496

www.diba.cat/benestar
Butlletins anteriors

 

 

 

Twitter de BenestarYoutube de Benestar Comunitat virtual de Benestar