Butlletí Servei de Teleassistència
Novembre 2021 - #19

Campanyes i recomanacions

Nova campanya de prevenció de robatoris i estafes amb Mossos d’Esquadra amb més de 10.000 díptics amb consells de seguretat distribuïts en farmàcies

©Diputació de Barcelona

©Diputació de Barcelona

Des de l’any 2015, amb la signatura d’un conveni de col·laboració, el Servei Local de Teleassistència i Mossos d’Esquadra reforcen la seva coordinació en els àmbits de prevenció, difusió i suport a la seguretat de les persones grans usuàries del servei. [+]

Aquesta col·laboració se centra principalment en campanyes preventives relacionades amb la seguretat al domicili i al carrer, la formació dels i de les professionals del Servei Local de Teleassistència, i la coordinació davant de situacions de risc o emergències i de comunicació d’incidents.

Arrel de la situació de pandèmia provocada per la COVID-19, aquesta col·laboració s’ha anat adaptant a les necessitats de cada moment: confinament, consells de salut, nous tipus d’estafes, entre d’altres. Alhora, s’ha actualitzat el material amb consells per evitar robatoris i estafes a casa i al carrer, i s’han incorporat a les trucades telefòniques aspectes relacionats amb la seguretat a Internet i les xarxes socials, cada vegada més presents en les vides de les persones grans.

Durant aquest estiu, des de la Regió Policial Metropolitana Nord, s’ha portat a terme una campanya de prevenció amb el suport de les farmàcies del Vallès Occidental, Vallès Oriental, Maresme i dels municipis de Badalona, Santa Coloma de Gramenet i Sant Adrià de Besòs, fent difusió de més de 10.000 díptics amb consells per evitar robatoris i estafes. Aquesta campanya ha tingut tan bona acollida que es continuarà portant a terme durant la tardor. La col·laboració amb les farmàcies ha estat molt rellevant ja que són un punt òptim per fer arribar informació preventiva a tota la ciutadania i, en especial, a les persones grans.

Durant el 2020, des del Servei Local de Teleassistència es van derivar als Mossos d’Esquadra un total de 48 incidents. D’aquests, un 60% estaven relacionats amb estafes, gairebé el 20% amb robatoris amb força i un 8% eren robatoris amb violència i/o intimidació. En relació a l’any anterior cal destacar que el confinament i les mesures de prevenció i restricció de les sortides ha fet que baixin considerablement els robatoris, tant amb força com amb violència o intimidació, de 40 casos el 2019 a 13 el 2020, mentre que les estafes s’han mantingut pràcticament iguals: 31 el 2019 i 29 casos el 2020, tot i que amb diferents modalitats.

                Farmàcia Noguera. Pineda de Mar                         Farmàcia Badia. Calella

Boletín: Servei Local de Teleassistència
Número de boletín: #19 - Novembre 2021

 
 

Subscripció: Alta / Baixa
Valorem la vostra privacitat

Àrea de Sostenibilitat Social, Cicle de Vida i Comunitat
Servei Local de Teleassistència
Pg. de la Vall d'Hebron, 171
Recinte Mundet
08035 Barcelona
benestar@diba.cat
www.diba.cat/teleassistencia

 
 

Twitter de BenestarYoutube de Benestar Comunitat virtual de Benestar