Butlletí Servei de Teleassistència
setembre de 2017 - #8

Dispositius

Prova pilot de comptadors d’aigua intel·ligents: detecció de riscos

© Tunstall Televida

© Tunstall Televida

Aquest setembre es posarà en marxa un projecte pilot en el qual participaran 100 persones usuàries del Servei Local de Teleassistència que consisteix en la posada en marxa de comptadors d’aigua intel·ligents

Aquesta tipologia de dispositius permet que mitjançant l’anàlisi dels patrons de consum d’aigua dels usuaris es puguin detectar riscos associats a problemes psicològics i/o de salut entre les persones grans que viuen soles que a vegades són difícils de detectar.  

És així com l’observació de la reducció en l’ús d’aigua es podria lligar a una manca d’higiene o d’interès per les activitats de la vida diària, una desatenció de la cura personal i/o de la llar, aspectes relacionats a l’apatia o la depressió, per exemple. D’altra, detectar una aixeta oberta o un ús d’aigua fora de l’horari habitual es podria relacionar amb una desorientació o un inici d’un deteriorament cognitiu. 

Com coneixeu, un dels objectius del Servei Local de Teleassistència sempre ha estat aportar seguretat a les persones usuàries i el seu entorn. Des de la Diputació sempre hem potenciat la incorporació de tecnologies de suport complementàries a través dels dispositius de seguretat que han esdevingut una eina clau per detectar riscos a la llar, com un incendi, o bé riscos associats a la situació de salut de les persones, com un detector de caigudes o d’inactivitat. De fet, aquest projecte se suma a l’aposta que durant aquests propers anys es farà pels dispositius de seguretat a les llars, que passaran de 5.500 a 20.300 a l’any 2018. 

Boletín: Servei Local de Teleassistència
Número de boletín: #8 - setembre de 2017

 
 

Subscripció: Alta / Baixa
Valorem la vostra privacitat

Àrea de Sostenibilitat Social, Cicle de Vida i Comunitat
Servei Local de Teleassistència
Pg. de la Vall d'Hebron, 171
Recinte Mundet
08035 Barcelona
teleassistencia@diba.cat
www.diba.cat/teleassistencia

 
 

Twitter de BenestarYoutube de Benestar Comunitat virtual de Benestar