Butlletí Servei de Teleassistència
setembre de 2017 - #8

Campanyes i recomanacions

Nous consells preventius al programa Parlem de...: consum i estalvi energètic

© Diputació de Barcelona

© Diputació de Barcelona

El Servei Local de Teleassistència, a banda d’atendre emergències, és principalment un servei preventiu, objectiu que es fomenta de forma clau des del Centre d’atenció. 

Tot i que les trucades que es mantenen amb la persona usuària tenen la finalitat de conèixer el seu estat o bé atendre una situació d’emergència social o sanitària, també són el marc idoni per facilitar a les persones informació d’interès que contribueixi al seu benestar, perquè pugui expressar les seves preocupacions o simplement conversar. 

El Servei Local de Teleassistència ve desenvolupant el programa Parlem de... de forma mensual a través del Centre d’Atenció que enguany s’incorpora al nou model d’atenció centrat en la persona del Servei. Mensualment s’identifiquen una sèrie de temàtiques per àrees i en funció de les característiques de la persona usuària, els riscos als que estigui més exposat, els seus interessos o bé com es desenvolupi una conversa, el personal teleoperador proposa un tema, i d’aquesta forma l’ofereix consells i recomanacions, i l’invita a explicar les seves vivències. Durant l’any 2016 es van realitzar més de 70.000 trucades en el marc d’aquest programa. 

              

 

Enguany i en el marc de col·laboració amb el Servei de suport a les polítiques de consum de la Diputació de Barcelona  i amb l’Agència Catalana del Consum , s’incorporaran noves campanyes en les següents àrees temàtiques:

  • Electricitat a la llar
  • Consum d’aigua 
  • Ús del gas a la llar
  • Consells quan es fan obres i reparacions
  • Què fer davant visites comercials
  • Reclamacions, què he de saber

Per a cada temàtica nova que s’incorpora al programa Parlem de... es formarà al personal teleoperador del Centre d’atenció en aquest nou àmbit per una donar una informació òptima i conèixer els recursos de la comunitat on es poden derivar els usuaris. 

Boletín: Servei Local de Teleassistència
Número de boletín: #8 - setembre de 2017

 
 

Subscripció: Alta / Baixa
Valorem la vostra privacitat

Àrea de Sostenibilitat Social, Cicle de Vida i Comunitat
Servei Local de Teleassistència
Pg. de la Vall d'Hebron, 171
Recinte Mundet
08035 Barcelona
benestar@diba.cat
www.diba.cat/teleassistencia

 
 

Twitter de BenestarYoutube de Benestar Comunitat virtual de Benestar