Butlletí Bibliosfera
octubre 2022 - #163

Destaquem

Més treballs de camp a l’entorn del riu Llobregat

Aquesta tardor han començat les activitats de la nova edició del  projecte Llegim el Riu  per  promoure la recerca participativa als municipis de l'entorn del riu Llobregat per afavorir-ne el coneixement i la col·laboració de la ciutadania en la seva protecció. En aquesta edició s’han sumat nous municipis com Cornellà de Llobregat, El Prat de Llobregat, Olesa de Montserrat, Sant Feliu de Llobregat, Sant Fruitós del Bages, Sant Joan de Vilatorrada i Sant Pere de Riudebitlles.

La iniciativa vol complementar el projecte existent RiuNet i impulsa espais d’innovació social creats en aquests moments en 18 biblioteques de la XBM mitjançant comunitats de persones usuàries que treballen el mateix repte social, en aquest cas en referència a l’estat hidrològic i ecològic d’un riu.

Amb els resultats del treball de camp realitzat entre els mesos de setembre i octubre, durant el mes de novembre es cocrearan amb la ciutadania recomanacions de polítiques públiques per gestionar i conservar el patrimoni fluvial d’aquests entorns.

Aquest projecte està vinculat  a un compromís de col·laboració entre la Gerència de Serveis de Medi Ambient, la Gerència de Biblioteques de la Diputació de Barcelona, el Grup de Recerca Freshwater Ecology, Hydrology and Management (FEHMlab) del Departament de Biologia Evolutiva, Ecologia i Ciències Ambientals de la Universitat de Barcelona i els  municipis adscrits. També hi col·labora l’Associació Habitats, una entitat ambiental que impulsa el Projecte Rius, per tal de coordinar totes les propostes que actualment hi ha al territori.

Més informació:

Boletín: Bibliosfera
Número de boletín: #163 - octubre 2022

 
 

Subscripció: Alta / Baixa
Valorem la vostra privacitat

Àrea de Cultura
Gerència de Serveis de Biblioteques
Comte d'Urgell, 187
08036 Barcelona
934 022 241
El Bibliosfera al web