Butlletí Bibliosfera
març 2023 - #168

Destaquem

Biblioteques XBM al Còmic Barcelona

Tan els clubs de lectura de còmic infantil com els d’adult de la Xarxa de Biblioteques Municipals podran gaudir ben aviat de la nova edició del Saló de Còmic que enguany celebra el seu 41è aniversari.  Del 31 de març al 2 d'abril la Fira Barcelona Montjuïc acollirà la gran festa que es consolida com el gran punt de trobada del còmic nacional i internacional.

La XBM participa en aquesta edició amb una trobada dels clubs de lectura amb l’autor internacional convidat pel Saló, Zerocalcare (pseudònim de Michele Rech) i amb dues sessions del taller Boom!! Un taller explosiu. Juguem amb el llenguatge gràfic del còmic, a càrrec de Catàrtic.

Si en la darrera edició els autors nacionals van gaudir d'especial protagonisme per a celebrar el 40 aniversari, al 2023 torna amb força la presència d'artistes internacionals. Ells tindran un pes rellevant en les múltiples activitats del Saló: exposicions, taules rodones, trobades amb els autors convidats, projeccions, concerts... 

Pel que fa a les exposicions, destaquem la de Daniel Torres, guanyador del Gran Premi de Còmic Barcelona 2022. A aquesta exposició s'unirà, entre d'altres, la mostra “Magues de l'humor”, que reunirà més d'una trentena de joves autores gràfiques, relacionades amb l'humor.

A més, Comic Barcelona impulsa, novament, l'activitat professional Comic Pro, un apartat que inclou unes jornades amb diferents ponències i debats relacionats amb l'autoria, el mercat de drets i l'edició de còmics. Cal destacar l'espai Alter Comic Barcelona, dedicat a les editorials independents, i la zona Comic Kids, on no hi faltaran tallers de còmic, contacòmics, trobades amb autors de còmic infantil i juvenil i sessions de cinema infantil.

Més informació:

Boletín: Bibliosfera
Número de boletín: #168 - març 2023

 
 

Subscripció: Alta / Baixa
Valorem la vostra privacitat

Àrea de Cultura
Gerència de Serveis de Biblioteques
Comte d'Urgell, 187
08036 Barcelona
934 022 241
El Bibliosfera al web