Butlletí Bibliosfera
juny 2023 - #171

Notícies

La Supernit a les biblioteques mobilitza onze mil infants i les seves famílies, que omplen les biblioteques públiques de tot Catalunya

El 19 de maig, més de 200 biblioteques de tot Catalunya han estat l’escenari de manera simultània de la tercera edició de la Supernit a les biblioteques, una activitat multitudinària de foment de la lectura i de les biblioteques públiques. Aventures, música i llibres han estat els protagonistes d’aquesta vetllada en la qual han participat 11.000 seguidors del Titó del SX3, acompanyats per les seves famílies. Després de la bona acollida de les edicions anteriors, el 2018 i el 2019, s’ha aconseguit un nou èxit de mobilització arreu del territori en aquesta festa al voltant de la lectura.

La Supernit a les biblioteques ha estat organitzada pel SX3, el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, amb la col·laboració de la Diputació de Barcelona, la Diputació de Girona, el Consorci de Biblioteques de Barcelona i les biblioteques públiques municipals. Aquesta activitat té com a objectiu promoure la lectura i les biblioteques públiques entre el públic infantil. La Supernit vol fer arribar als més petits la importància i el poder de la lectura i introduir la figura del llibre en les històries televisives dirigides al públic infantil. Per fer-ho, el Super3 ha ideat novament una aventura multitudinària, simultània i transmèdia per tot el territori, en què els nens i les nenes participants han anat d’excursió a la biblioteca amb en Titó i el seu amic John C. per descobrir que gràcies als llibres es pot viatjar a diferents mons. Aquest és el fil conductor de la cançó i el videoclip “La biblioteca està plena de llibres”, protagonitzada per la versió animada en 3D del Titó i els animals del "Fa la la", que s’ha convertit en la banda sonora de la Supernit, que els més petits s’han atrevit a cantar i ballar després d’assajar la coreografia.

La Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals i el Departament de Cultura conjuguen, d’aquesta manera, el SX3 i les biblioteques del Sistema de Lectura Pública de Catalunya per treballar conjuntament el foment de la lectura i de les biblioteques entre el públic més jove.

Boletín: Bibliosfera
Número de boletín: #171 - juny 2023

 
 

Subscripció: Alta / Baixa
Valorem la vostra privacitat

Àrea de Cultura
Gerència de Serveis de Biblioteques
Comte d'Urgell, 187
08036 Barcelona
934 022 241
El Bibliosfera al web