Butlletí Bibliosfera
juliol 2023 - #172

Notícies

Engega el projecte "Entre línies, llegint la desinformació"

Amb l’objectiu de fomentar l’esperit crític entre la ciutadania, es posa en marxa la iniciativa «Entre línies, llegint la desinformació». El projecte pilot en desinformació i verificació digital capacitarà 25 professionals de la XBM i desplegarà activitats per al públic usuari de les biblioteques. La iniciativa impulsada per la Gerència de Serveis de Biblioteques de la Diputació de Barcelona comptarà amb la participació de l’associació Learn to Check per dissenyar i executar activitats pedagògiques, culturals i educatives per fomentar una cultura crítica amb la desinformació entre la ciutadania.

El projecte es va presentar el passat 21 de juny i es desplegarà durant tot l’any 2023. Els objectius de la iniciativa «Entre línies, llegint la desinformació» són capacitar el personal de la XBM en eines i processos de verificació digital, elaborar materials divulgatius per als públics de les biblioteques, promoure el pensament crític envers la desinformació, fomentar el rol de les biblioteques com a font fiable d’informació i espai segur i sensibilitzar i involucrar la comunitat en la lluita contra la desinformació.

La iniciativa consistirà en diverses activitats: cinc sessions de capacitació i intercanvi d’experiències per a 25 professionals de la XBM, elaboració de materials divulgatius, disseny i execució d’activitats sobre desinformació i verificació digital per als diferents públics de les biblioteques, que quedaran després recollides en una guia de casos, i l’elaboració materials per a un escape room sobre desinformació i verificació digital cocreat per la XBM i Learn to Check. Els bibliotecaris i bibliotecàries participants del projecte impulsaran a les biblioteques activitats com ara clubs de lectura, xerrades o tallers pràctics relacionats amb la informació falsa que ens arriba i com podem contrastar-la i neutralitzar els seus danys.

Més informació:

 

Boletín: Bibliosfera
Número de boletín: #172 - juliol 2023

 
 

Subscripció: Alta / Baixa
Valorem la vostra privacitat

Àrea de Cultura
Gerència de Serveis de Biblioteques
Comte d'Urgell, 187
08036 Barcelona
934 022 241
El Bibliosfera al web