Butlletí Bibliosfera
desembre 2023 - #176

Destaquem

La primera Biblioteca Humana de L’Hospitalet

El passat 4 de novembre es va celebrar la primera edició de Biblioteca Humana de L’Hospitalet a la Biblioteca La Florida del barri de Les Planes, una iniciativa nascuda a Dinamarca l’any 2000 que pretén crear un marc segur per a converses personals que ajuden a desafiar els prejudicis per combatre la discriminació, prevenir conflictes i contribuir a una major cohesió humana superant les diferències socials, religioses i ètniques.

Durant l’acte els lectors i lectores van poder trobar un espai  per al diàleg, on discutir temes tabú de manera oberta i sense condemna. Un lloc on les persones que difícilment parlarien entre elles, van trobar espai per a la conversa en petits grups  i amb els llibres humans seleccionats per la biblioteca i així escoltar experiències personals que els van permetre ampliar els seus horitzons i comprendre millor la diversitat humana. Dins del catàleg de la primera Biblioteca Humana de L’Hospitalet, a La Florida, es van  trobar lectures relacionades amb la salut mental, la ideologia, l’estatus social, la identitat de gènere, les relacions familiars, entre d’altres.

La Biblioteca Humana de L’Hospitalet és una iniciativa promoguda per l’Ajuntament de L’Hospitalet, amb la col·laboració de l’Àrea Metropolitana de Barcelona i de la Diputació de Barcelona, i co-organitzada per Biblioteques de L’Hospitalet (Biblioteca La Florida), Pla Integral Les Planes - Blocs Florida, Servei d’Acollida i Integració, Servei de Mediació Comunitària i Àrea d’Educació, Innovació i Cultura de l’Ajuntament de L’Hospitalet, i per les entitats Escola de Vida Les Planes La Florida, l’AFA Joaquim Ruyra i Artticco.

En el projecte també hi ha participat activament una àmplia xarxa de persones voluntàries i col·laboradores d'associacions, institucions i entitats del barri de Les Planes - La Florida.

Més informació:

Boletín: Bibliosfera
Número de boletín: #176 - desembre 2023

 
 

Subscripció: Alta / Baixa
Valorem la vostra privacitat

Àrea de Cultura
Gerència de Serveis de Biblioteques
Comte d'Urgell, 187
08036 Barcelona
934 022 241
El Bibliosfera al web