Butlletí Bibliosfera
gener 2024 - #177

Notícies

La festa de la XBM recupera les converses d'alt voltatge

Més de 250 bibliotecàries i bibliotecaris van poder gaudir del debat “Converses incendiàries” sobre temes actuals i controvertits del nou model de biblioteca durant la Festa de la XBM, celebrada el 12 de desembre a la Biblioteca Pilarin Bayés de Vic. Després de quatre anys sense poder fer aquesta trobada, les més de 60 persones jubilades des del 2020 van poder ser homenatjades per la seva dedicació professional a la Xarxa de Biblioteques Municipals de la Diputació de Barcelona.  

L’acte va estar encapçalat per la gerent de la Gerència de Serveis de Biblioteques de la Diputació de Barcelona, Marta Cano, la diputada adjunta de Cultura de la Diputació de Barcelona, Aïda Llauradó i la regidora de Cultura de l’Ajuntament de Vic, Bet Piella.

Durant la seva intervenció, Llauradó va recordar com “la Xarxa de Biblioteques Municipals és un referent en el suport que es fa des de la Diputació a tots els municipis de la província  per equilibrar i garantir la igualtat dels serveis. Un exemple claríssim de transversalitat de treball entre diferents professionals de diferents administracions. Un equilibri territorial que és un dels principals objectius de la Diputació”. I va afegir que les biblioteques constitueixen aquests centres culturals que van més enllà del que havia estat anteriorment el model clàssic de biblioteques. “Hem aconseguit canviar aquest model i ser referents a nivell internacional”. També va destacar que en “aquest mandat volem acabar de consolidar aquest nou model, tant a nivell arquitectònic i de disseny però també de software, del que és el contingut d'activitats que s'hi ha de fer i que també sigui aquest centre de referència cultural”.

Aïda Llauradó va fer una menció especial a les persones que s’han jubilat i a les més de 1.400 que treballen a les biblioteques de la XBM i que ofereixen un gran ventall de serveis i propostes al voltant de la lectura, i les ha encoratjat a continuar treballant “amb aquesta mateixa vocació i amb aquesta responsabilitat de fer-ho sempre millor amb unes  biblioteques que són un espai de referència que volem continuar potenciant al màxim”.

Durant l'acte, 10 bibliotecàries i bibliotecaris han participat de forma activa en les “Converses incendiàries”. Durant aquesta activitat s’han defensat posicions enfrontades en temes controvertits de la professió i s’ha reflexionat sobre el servei, les tecnologies, els usuaris o les col·leccions de cada biblioteca.

Més informació:

Boletín: Bibliosfera
Número de boletín: #177 - gener 2024

 
 

Subscripció: Alta / Baixa
Valorem la vostra privacitat

Àrea de Cultura
Gerència de Serveis de Biblioteques
Comte d'Urgell, 187
08036 Barcelona
934 022 241
El Bibliosfera al web