Butlletí Bibliosfera
febrer 2024 - #178

Notícies

Llegim el riu a les conques del Besòs i de la Tordera

"Llegim el riu" arriba l'any 2024 a les conques del Besòs i la Tordera. En concret s’han adherit a aquest projecte de ciència ciutadana 12 municipis: Barberà del Vallès, Bigues i Riells, Les Franqueses del Vallès, Malgrat de Mar, Martorelles, Montmeló, Montornès del Vallès, Sant Adrià de Besòs, Sant Celoni, Santa Coloma de Gramenet, Santa Eulàlia de Ronçana i Tordera.

Els tàndems formats per responsables de biblioteques i medi ambient ja han començat a planificar les accions d’enguany. A més, el pròxim 27 de febrer se celebrarà una sessió tècnica de treball a Sant Joan de Vilatorrada amb els tècnics i professionals dels 8 municipis de la conca del Riu Llobregat adherits al projecte per compartir  bones pràctiques i noves iniciatives relacionades.

"Llegim el riu" és una proposta que recull l’interès de promoure un projecte de ciència ciutadana als nostres rius, i implicar d'aquesta manera a la ciutadania en el coneixement i conservació d'aquests ecosistemes; i a partir de l'impuls d'espais d’innovació social creats a les biblioteques municipals. "Llegim el riu" complementarà així projectes ja existents de ciència ciutadana i coneixement del riu que s'estan liderant des del món local.  

Aquest projecte està íntimament lligat a un compromís de col·laboració entre la Gerència de Serveis de Medi Ambient, la Gerència de Serveis de Biblioteques de la Diputació de Barcelona, el Grup de Recerca (FEHMlab) del Departament de Biologia Evolutiva, Ecologia i Ciències Ambientals de la Universitat de Barcelona i els municipis adscrits, així com altres agents que ja actuen en el territori i la col·laboració de la Fundació Rivus.

Boletín: Bibliosfera
Número de boletín: #178 - febrer 2024

 
 

Subscripció: Alta / Baixa
Valorem la vostra privacitat

Àrea de Cultura
Gerència de Serveis de Biblioteques
Comte d'Urgell, 187
08036 Barcelona
934 022 241
El Bibliosfera al web