Butlletí Bibliosfera
juliol 2024 - #183

Notícies

9a Trobada de Clubs de Lectura

El 19 i 21 de juny més de 1.700 participants van assistir al TNC (Teatre Nacional de Catalunya) per gaudir del recital del poema “Coral Romput” de Vicent Andrés Estellés. L’obra va estar interpretada per Pere Arquillué i música de Toti Soler.

En aquesta edició s’ha batut el record de participants que arriba a les 1700 persones de 243 clubs de lectura de 86 municipis de la demarcació. L'escriptora Gemma Ruiz va ser l’encarregada de conduir les dues sessions.

La trobada va estar encapçalada pel diputat de Cultura de la Diputació de Barcelona, Pau Gonzàlez, que va subratllar la idea que “tot i que la lectura és un acte íntim, els clubs de lectura generen teixits, fan xarxa i comunitats, i avui amb la sala plena n’és un exemple, més quan els clubs, les biblioteques ens donen coneixement, respostes i sobretot en animen a fer noves preguntes”.

En les anteriors edicions dels clubs de lectura de la Xarxa de Biblioteques Municipals, els participants van assistir a les representació d’obres com "Aloma" de Dagoll Dagom; a un concert de Raimon; a l'obra "Adreça desconeguda", dirigida per Lluís Homar; a "Stockmann", una adaptació lliure d'"Un enemic del poble", d'Henrik Ibsen,“El test” de Jordi Vallejo,“Els tres aniversaris”, a partir d’un text de Rebekka Kricheldorf i dirigit per Jordi Prat i Coll, "Una ilíada”, dirigida per Juan Carlos Martel i "Instruccions per fer-se feixista" interpretat per Mercè Aranéga, entre d’altres.

La Xarxa de Biblioteques Municipals de la Diputació de Barcelona compta amb més de set-cents clubs de lectura, dedicats a gèneres i temes diversos com novel·les en diversos idiomes, la novel·la negra, la poesia, el cinema d'autor o la gastronomia, entre altres.

Més informació:

 

Boletín: Bibliosfera
Número de boletín: #183 - juliol 2024

 
 

Subscripció: Alta / Baixa
Valorem la vostra privacitat

Àrea de Cultura
Gerència de Serveis de Biblioteques
Comte d'Urgell, 187
08036 Barcelona
934 022 241
El Bibliosfera al web