Butlletí Bibliosfera
juliol 2024 - #183
Ir arriba

Notícies

El 19 i 21 de juny més de 1.700 participants van assistir al TNC (Teatre Nacional de Catalunya) per gaudir del recital del poema “Coral Romput” de Vicent Andrés Estellés. L’obra va estar interpretada per Pere Arquillué i música de Toti Soler.

El dijous 20 de juny la Gerència de Serveis de Biblioteques de la Diputació de Barcelona va presentar la Guia per elaborar un pla de lectura municipal. L’acte, adreçat als regidors de cultura i bibliotecaris de tot el país, va tenir lloc a la Biblioteca Jaume Fuster de Barcelona.

LEGO Build the Change és un programa impulsat per la xarxa de biblioteques d’Aarhus (Dinamarca) que pretén donar veu als infants de 6 a 12 anys perquè puguin imaginar un món millor. A través del joc, els nens i nenes han de construir solucions creatives que inspirin a resoldre alguns dels principals reptes de sostenibilitat del nostre planeta.

La Biblioteca Virtual ofereix, un any més, diverses propostes per preparar les vacances i viure aquesta època de l’any amb plenitud a l’especial d’estiu de la Biblioteca Virtual i del Gènius. Si vols fer que aquest estiu sigui un estiu lector, descobreix les nostres propostes plenes de llibres, còmics, pel·lícules i música perquè la teva ment pugui viatjar sense límits.

Ir arriba

Destaquem

Un estiu més, la Xarxa de Biblioteques Municipals ofereix el servei de biblioteca portes enllà: bibliopiscines, biblioparcs, bibliojardins, biblioterrasses, etc. Crear nous lectors i associar la lectura amb el temps de lleure són els principals objectius d'aquests serveis d'estiu.

Divendres 21 de juny va tenir lloc la 2a trobada de Clubs de Lectura Fàcil del Bages a la Biblioteca Ateneu Les Bases de Manresa, que va aplegar els participants dels deu clubs de lectura fàcil de les biblioteques de la comarca: Ateneu Les Bases, Casino, Sallent, Sant Fruitós de Bages, Sant Joan de Vilatorrada, Sant Vicenç de Castellet, Balsareny i Santpedor.

Ir arriba

Recursos

Ja es pot consultar el nou pòdcast que hem publicat: Escriure de cinema, taller de crítica cinematogràfica. En aquest capítol donem veu a l’experiència viscuda en la quarta edició d'Escriure de cinema.

Vídeo de recomanacions infantils on els professionals de la XBM (Sílvia Cantos, Mireia Martínez i Sol Teixidó de la biblioteca Ernest Lluch de Vilassar de Mar; Laia Ventura de la biblioteca Central de Santa Coloma de Gramenet; Anna Cabeza i Gisela Planas de la biblioteca del Sud de Sabadell i Gisela Ruiz de la biblioteca Elisenda de Montcada i Reixac) ens recomanen lectures infantils per aquest estiu.

Ir arriba

Agenda

Aquest setembre expositors, segells editorials, llibreries i lectors es trobaran aquest any al Passeig Lluís Companys de Barcelona per celebrar la 42a edició de la gran festa del llibre en català. El 25 de setembre serà el Dia de les biblioteques, amb activitats dedicades a aquests equipaments. Un any més, a l'estand de la Llibreria de la Diputació es podran trobar les darreres publicacions de la corporació.

Dies: del 20 al 29 de setembre
Lloc: Passeig Lluís Companys (Barcelona)

La biennal Manifesta 15 Barcelona Metropolitana convida a redescobrir la regió metropolitana a través d'edificis emblemàtics. Amb el carnet de biblioteques, gaudiràs d'un 30% de descompte a l'entrada de Manifesta 15. Per només 10,50 €, podràs accedir a totes les seus oficials de la biennal durant les dotze setmanes. Assegura’t la teva entrada i prepara’t per explorar la regió metropolitana des d'una nova perspectiva.

Dia: del 8 de setembre al 24 de novembre
Lloc: 12 ciutats de la regió metropolitana

Un any més, arriben les Jornades Professionals Riudelletres carregades d'activitats i de novetats per a tots els gustos. Parades de llibres d'editorials, llibreries i entitats, narracions orals, contes infantils, presentacions de novetats, jocs de pistes literaris, trobades de clubs de lectura... tot això  i més en aquesta fira de llibres i trobada professional que té per objectiu la recerca de noves fórmules de promoció de la literatura.

Dies: 14 i 15 de setembre
Lloc: Sant Pere de Riudebitlles (Alt Penedès).

 
 

Subscripció: Alta / Baixa
Valorem la vostra privacitat

Àrea de Cultura
Gerència de Serveis de Biblioteques
Comte d'Urgell, 187
08036 Barcelona
934 022 241
El Bibliosfera al web