Butlletí Bibliosfera
juliol 2024 - #183

Notícies

LEGO Build the Change

LEGO Build the Change és un programa impulsat per la xarxa de biblioteques d’Aarhus (Dinamarca) que pretén donar veu als infants de 6 a 12 anys perquè puguin imaginar un món millor. A través del joc, els nens i nenes han de construir solucions creatives que inspirin a resoldre alguns dels principals reptes de sostenibilitat del nostre planeta.

Després de mesos de desenvolupament del projecte, la xarxa danesa ha decidit compartir la iniciativa amb les diferents biblioteques d’Europa. Conjuntament amb les biblioteques de Londres, Berlín i Praga, la xarxa de biblioteques de la Diputació de Barcelona portarà aquest projecte a Catalunya.

L’aprenentatge a Dinamarca

Amb l’objectiu d’aprendre les bases del projecte, conèixer el personal, la casa LEGO, teixir vincles i compartir experiències amb la resta de bibliotecaris europeus, l’Amaya Lomba Sierra, de la biblioteca central de Cerdanyola del Vallès, i l’Ernest Sardans i Juncàs, de la biblioteca Ateneu les Bases de Manresa, van viatjar a Dinamarca aquest mes de juny.

En arribar, van visitar la LEGO House i van conèixer la representant de LEGO a Espanya, l’Alisa Vasilyeva. L'endemà, la biblioteca d’Aarhus va impartir una formació en què els va exposar els objectius, la metodologia, la normativa i el format del projecte. Tot seguit, van participar en un taller amb l'escola internacional de la ciutat, que els va permetre posar en pràctica tot el que havien après. Finalment, van compartir l’experiència, els dubtes i les estratègies que es desenvoluparan a cada país. A la tarda, van finalitzar l’estada amb una visita guiada a la biblioteca que van amanir amb llaminadures tradicionals daneses. 

El projecte a Catalunya

Les biblioteques de Cerdanyola del Vallès i de Manresa s’han compromès a realitzar tallers per a 1000 infants abans d’acabar el 2024. Aquest juliol han començat les primeres sessions amb casals d’estiu per provar diferents tipologies de tallers. A partir del setembre i de forma conjunta amb les escoles, es treballaran reptes de sostenibilitat locals per tal que els infants se sensibilitzin i imaginin solucions creatives a problemes actuals.

Boletín: Bibliosfera
Número de boletín: #183 - juliol 2024

 
 

Subscripció: Alta / Baixa
Valorem la vostra privacitat

Àrea de Cultura
Gerència de Serveis de Biblioteques
Comte d'Urgell, 187
08036 Barcelona
934 022 241
El Bibliosfera al web