Butlletí Servei de Teleassistència
Núm. 52 (octubre 2022) - #52

Notícies

Els límits de la ciència i el progrés científic: cap a on ens dirigim? [+]

El Centre d’Estudis i Recursos Culturals (CERC) de la Diputació de Barcelona organitza aquest curs que té com a objectiu mostrar, des del punt de vista de la història de la ciència i del progrés, i en connexió amb l’evolució de les idees, els límits ètics que ha de tenir el progrés científic i com això afecta també les visions i les polítiques culturals. Aquesta formació  tindrà lloc el 15 de novembre i està destinada exclusivament a persones tècniques de cultura municipals. El docent és Jordi Pigem, doctor en filosofia per la Universitat de Barcelona.


Ciència i ètica, cultura i progrés. Quins en són els límits? El curs partirà de la pregunta de què és la ciència per avançar cap a les característiques de la ciència occidental moderna en relació amb altres formes de coneixement. D’aquesta manera s’analitzarà el vincle de la ciència amb la tecnologia, tot analitzant si aquesta última és neutral o no. Igualment, s’abordaran els canvis de paradigma en la ciència a partir del segle XX, més enllà del mecanicisme i el reduccionisme, alhora que s’incidirà en el context sociohistòric de la ciència i la tecnologia contemporànies.


En uns temps en què el debat sobre el transhumanisme està més viu que mai, i en un entorn en què la ciència implica nous reptes i nous dilemes ètics, aquest curs és del tot oportú per analitzar com la cultura i les polítiques culturals han de respondre en aquests interrogants fonamentals, sempre dins d’un context ètic.


El curs s’emmarca dins l’Espai Claustre, un format adreçat especialment a la reflexió pausada i a la creació i reformulació d’idees en el camp de les polítiques culturals, sempre en grups reduïts per facilitar la comunicació i la interacció amb el docent.


Podeu consultar el programa, l’horari i més informació sobre el curs i el docent aquí.


En el proper butlletí inclourem un resum del contingut més rellevant del curs. 


Font: CERC 
 

Boletín: Butlletí de cultura científica BCN Science Corner
Número de boletín: Núm. 52 (octubre 2022)

 
     

Subscripció: Alta / Baixa
Valorem la vostra privacitat

Oficina d'Estudis i Recursos Culturals
C/ Montalegre, 7
Pati Manning
08001 Barcelona
Tel. 934 022 565

X Youtube Facebook Instagram