Butlletí Servei de Teleassistència
Núm. 54 (desembre 2022) - #54

Notícies

Projecte «Arrels i llavors XXI» per abordar la crisi de la biodiversitat [+]

El projecte Roots & Seeds XXI ha tingut com a objectiu reflexionar sobre l'emergència de la biodiversitat, analitzant des de diferents perspectives la transformació, l'adaptació i la resiliència de les plantes, i ha fomentat la intersecció de l'art i la ciència com a plataforma principal per a conscienciar sobre aquests temes. Durant els últims dos anys, ha desenvolupat residencies, tallers, fòrums, xerrades i exposicions que han propiciat la circulació transnacional de professionals culturals, productes artístics i coneixements.


Roots & Seeds XXI ha estat un projecte de cooperació internacional cofinançat per la Comissió Europea i desenvolupat per Ars Electronica, Leonardo-OLATS, la Universitat de Barcelona i la Fundació Quo Artis Barcelona com a soci principal. Centrat en la recerca, el projecte ha reunit artistes, científics, comissaris, escriptors i agents culturals per a desenvolupar eines, metodologies i pràctiques de co-creació que han permès produir publicacions experimentals, innovadores i transdisciplinars amb la intenció que tinguin un impacte durador en les iniciatives d'Art i Ciència.
 

Objectius

  • Abordar la necessitat d'eines i enfocaments comuns en la intersecció d'Art i Ciència, per generar espais comuns per a artistes, conservadors, científics i agents socials.
     

  • Estimular la cooperació transnacional es construeixen ponts de comunicació entre els diferents àmbits del coneixement tècnic, científic, social, artístic i transcultural.
     

  • Explorar l'enfocament cocreatiu i transversal com una metodologia per estimular la recerca artística, la producció cultural i transnacional d'obres d'art.
     

  • Estudiar com poden les pràctiques artístiques contribuir a sensibilitzar sobre els reptes socials i a comprendre millor l'actual crisi de la biodiversitat.
     

  • Promoure la mobilitat transnacional d'artistes, experts i la circulació internacional d'obres d'art, fent que l'art i la ciència siguin accessibles a audiències més àmplies.
     

  • Augmentar la visibilitat de les pràctiques d'art i ciència creant sinergies amb les iniciatives de la UE en l'àmbit de la biodiversitat.
     

Principals publicacions
 

Una eina creativa, divertida i innovadora que ha introduït a artistes, comissaris, científics i un públic més ampli en el món de la botànica per a abordar la crisi de la biodiversitat. Un material interactiu que ens ha permès reimaginar la relació que mantenim amb la vida no humana i ens ha portat a (re)connectar amb els records i emocions que associem a les plantes, espectadores silencioses de moments clau en la història de les nostres vides.

Publicació que compila les metodologies en matèria d’art i ciència desenvolupades en el projecte i reflexions dels participants sobre la crisi de la biodiversitat.

 

Trobareu la resta de publicacions, així com les activitats desenvolupades i tota la informació a la pàgina web del projecte.
 

Boletín: Butlletí de cultura científica BCN Science Corner
Número de boletín: Núm. 54 (desembre 2022)

 
     

Subscripció: Alta / Baixa
Valorem la vostra privacitat

Oficina d'Estudis i Recursos Culturals
C/ Montalegre, 7
Pati Manning
08001 Barcelona
Tel. 934 022 565

X Youtube Facebook Instagram