Butlletí Servei de Teleassistència
Núm. 55 (gener 2023) - #55

Publicacions

Guia de bones pràctiques en l’ús de la intel·ligència artificial ètica [+]

En 2022 el ritme de la innovació i la implementació massiva de models d’ intel·ligència artificial (IA) que poden produir text, imatges i vídeos convincents amb només algunes indicacions, va ser molt elevat. I segurament aquest 2023 augmenti el nombre de dispositius intel·ligents al mercat, així com les seves capacitats. Amb algoritmes avançats i capacitats d’aprenentatge automàtic tant potents, és també essencial treballar les consideracions ètiques a tenir en compte a l’hora de desenvolupar nous productes i serveis d’IA.


En aquest context, OdiseIA (Observatorio Del Impacto Social y Ético de la Inteligencia Artificial), i PwC han publicat, en col·laboració amb Google, Microsoft, IBM i Telefònica, aquesta «Guía de buenas prácticas para el uso de la Inteligencia Artificial ética», una de les primeres elaborada a l’estat espanyol.
 

La guia és el primer resultat d’una iniciativa que té com a objectiu generar un ecosistema on qualsevol empresa o entitat pugui integrar-se per compartir i conèixer les millors pràctiques en l’ús de la Intel·ligència Artificial (IA) en funció d’uns principis ètics i preceptes normatius. I abordar aquest nou escenari, ple de grans incerteses, des d’una ferma vocació ètica i humanística.
 

Podeu trobar més informació sobre aquesta publicació aquí.
 

La publicació compta amb la participació i el suport de la secretaria de Estado de Digitalización e Inteligencia Artificial (SEDIA).
 

També podeu ampliar la informació sobre les principals tendències en matèria de d’IA en el post «Cuatro tendencias de la IA que nos asombrarán en 2023». 
 

Boletín: Butlletí de cultura científica BCN Science Corner
Número de boletín: Núm. 55 (gener 2023)

 
     

Subscripció: Alta / Baixa
Valorem la vostra privacitat

Oficina d'Estudis i Recursos Culturals
C/ Montalegre, 7
Pati Manning
08001 Barcelona
Tel. 934 022 565

X Youtube Facebook Instagram