Butlletí Servei de Teleassistència
Núm. 56 (febrer 2023) - #56

Notícies

Festival D’Ensayo: i la ciència es va fer teatre [+]

D’Ensayo és un festival de teatre i ciència que tindrà lloc entre el 16 i el 19 de març. Es tracta d’un certamen anual d’espectacles teatrals de contingut científic que neix a Saragossa i està dirigit a grups de teatre no professionals i/o emergents. L’objectiu és que els centres d’investigació, universitats, museus i divulgadors independents pugin a l’escenari per seduir el públic i sorprendre’ns amb els missatges de la ciència i l’estímul de les tecnologies.
 


D’Ensayo Festival de Teatro y Ciencia, promogut per les especialistes en divulgació i comunicació científica Carmen Serrano i Sara Muttoni, se celebra al Centro Cívico Estación del Norte de Zaragoza i, en aquesta segona edició, concursaran les quatre obres finalistes de 2003: «Su ballena blanca», de La Buhardilla Teatro; «La tortuga de Darwin», del Grupo Ateneo de Pozuelo; «Halley», de Julio Montañana Hidalgo; y «Después del ruido», del Colectivo Trance.


Les quatre obres han estat seleccionades d’entre un total de trenta propostes rebudes per convocatòria nacional. Els grups concursants gaudiran també d’un taller de tecnologies aplicades a l’espectacle.


A més, el programa inclou l’espectacle de circ i física «Rube», coproduït per la companyia Alodeyá i el propi Festival, la lectura dramatitzada d’un monòleg de Einstein com a avantsala del certamen.

I, finalment, el debat obert D’Ensayo 2023, sota el títol: «Jóvenes en el teatro y la ciencia» on els protagonistes seran estudiants de ciències i teatre. L’objectiu serà conèixer gustos, preferències, inquietuds dels joves i saber què és el que els anima sortir de casa i assistir a un esdeveniment teatral. L’organització també anima a totes les persones joves que així ho vulguin a participar i a contribuir també en el disseny d’un festival a la seva mida.


D’Ensayo Festival de Teatro y Ciencia va guanyar el premi del campus Gutenberg 2022, atorgat pel Centro de Estudios de Ciencia, Comunicación y Sociedad de la Universidad Pompeu i Fabra, en la categoria d’èxits.


I dins de les activitats D’Ensayo 2023 s’inclou també un concurs de microteatre jove de temàtica científica per a estudiants, #MicroDEnsayo, un concurs dirigit a joves d’entre 18 i 28 anys.


També podeu llegir i consultar l’anàlisi, avaluació i un estudi d’impacte de la primera edició del Festival, al qual van assistir més de 500 persones i 25 obres es van presentar a concurs.


Font: D’Ensayo Festival

 

Boletín: Butlletí de cultura científica BCN Science Corner
Número de boletín: Núm. 56 (febrer 2023)

 
     

Subscripció: Alta / Baixa
Valorem la vostra privacitat

Oficina d'Estudis i Recursos Culturals
C/ Montalegre, 7
Pati Manning
08001 Barcelona
Tel. 934 022 565

X Youtube Facebook Instagram