Butlletí Servei de Teleassistència
Núm. 59 (maig 2023) - #59

Recursos

Les sinèrgies entre art, ciència i tecnologia? [+]

Hac Te, el Hub d’Art, Ciència i Tecnologia, impulsat per diverses institucions catalanes i que té per objectiu Explorar i desenvolupar les interseccions entre art, ciència i tecnologia per enfortir la transformació digital de la societat, ha presentat una sèrie de quatre píndoles audiovisuals on creadors, investigadors, comissaris i docents reflexionen sobre les sinergies entre aquestes disciplines, amb l’objectiu de fer-les més entenedores i analitzar el seu impacte a Catalunya.




Aquí podeu trobar i visionar els quatre audiovisuals que aborden les següents qüestions:
 

  1. La necessitat de donar respostes transversals des dels camps de les arts, la ciència i la tecnologia a reptes contemporanis tan complexos com el canvi climàtic o la transformació digital, per Lydia Santmartí, de l’Institut de Ciències Fotòniques.
     

  2. Les col·laboracions entre artistes, científics i enginyers protagonitzen el segon vídeo, on s’indaga en la bidireccionalitat d’aquestes relacions, per Ferran Marqués, professor de la UPC.
     

  3. Anàlisi de l’ecosistema d’art digital a Barcelona i, per extensió, Catalunya, que cada cop pren més rellevància a escala nacional i internacional, per Irma Vilà, comissària i professora de la UOC.
     

  4. L’impacte econòmic i social de la cultura digital i la necessitat de fomentar la interacció entre sectors per aportar solucions innovadores, Miquel Martí, CEO de Tech Barcelona.

 

Així com la bacterià d’activitats gratuïtes que acompanyen a l’exposició Digital Impact al Disseny Hub Barcelona.
 

Font: Blog Cultura Digital  

 

Boletín: Butlletí de cultura científica BCN Science Corner
Número de boletín: Núm. 59 (maig 2023)

 
     

Subscripció: Alta / Baixa
Valorem la vostra privacitat

Oficina d'Estudis i Recursos Culturals
C/ Montalegre, 7
Pati Manning
08001 Barcelona
Tel. 934 022 565

X Youtube Facebook Instagram