Butlletí Servei de Teleassistència
Núm. 63 (octubre 2023) - #63

Notícies

Inaugurat el TechLab Manresa, un espai divulgatiu i tecnològic [+]

L’Escola Politècnica Superior d’Enginyeria de Manresa (EPSEM) compta des d'aquest curs amb noves instal·lacions dedicades a la divulgació científica i a la tecnologia: es tracta del TechLab Manresa, un espai obert tant a la comunitat UPC com a la resta de la comunitat educativa i a la ciutadania. L’objectiu principal és divulgar la ciència i la tecnologia de manera lúdica i crear vocacions en l'àmbit de l'enginyeria entre el jovent, especialment entre noies i dones per ajudar a reduir la bretxa de gènere en aquest camp.

 

L’acte d’inauguració oficial del nou espai es va celebrar el passat 11 d'octubre.


La iniciativa TechLab Manresa neix el gener del 2022 amb una doble finalitat; d’una banda, oferir un programa permanent d’activitats al voltant de la tecnologia i, de l’altra, proporcionar un espai dotat d’equips amb tecnologia puntera d’accés obert.
 

Aquesta iniciativa també acostarà les àrees STEAM a la ciutadania, oferirà un espai de treball col·laboratiu dotat de tecnologia innovadora i complementarà la formació dels col·lectius més joves més enllà de l'escola i l’institut. A més de teixir noves relacions amb la ciutadania, la iniciativa neix també per fomentar noves aliances o enfortir-ne de ja existents amb altres entitats i agents socials i econòmics del territori. Una de les seves missions també és treballar activament en l'assoliment dels Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS).
 

Aquesta iniciativa compta amb el suport parcial de l’Ajuntament de Manresa i és un pas més en la direcció de fer realitat el campus universitari de quarta generació, obert a la ciutat i al territori, que la UPC està construint a l’espai de la Fàbrica Nova de Manresa.
 

Podeu ampliar aquesta informació aquí.


Font: UPC 
 

Boletín: Butlletí de cultura científica BCN Science Corner
Número de boletín: Núm. 63 (octubre 2023)

 
     

Subscripció: Alta / Baixa
Valorem la vostra privacitat

Oficina d'Estudis i Recursos Culturals
C/ Montalegre, 7
Pati Manning
08001 Barcelona
Tel. 934 022 565

X Youtube Facebook Instagram