Butlletí Cultura Emprenedora
Curs 2021-2022 -abril
Ir arriba

A fons

 

Els equips directius de les noves escoles intercanvien experiències sobre el CUEME

 
  Escola Farigola de Seva

Escola Farigola de Seva

 

El dia 24 de març va tenir lloc la primera trobada d’intercanvi amb direccions d’escoles que s’han incorporat els darrers dos anys al programa. Les escoles Montagut de Vilafranca del Penedès i Pompeu Fabra de Sant Adrià del Besòs, escoles que participen al Programa des del seu inici, van presentar la seva experiència. Durant la sessió, els representants de 19 escoles van explorar les potencialitats del CuEmE per treballar els àmbits de l’autonomia, la iniciativa personal i l’emprenedora als centres educatius.

 
Ir arriba

Actualitat

 

Materials digitals de suport a la difusió

 
  Enganxines identificatives

Enganxines identificatives

 

Recordeu que a la web del CuEmE trobareu un seguit de propostes gràfiques que us podeu descarregar i que poden ser útils per acompanyar la comunicació o la publicitat dels productes o serveis de les cooperatives. Concretament, hi trobareu cartells, banderoles, roll-ups i enganxines. Son fitxers PDF adients per a la seva impressió i poden utilitzar-se per senyalitzar els llocs de venda o identificar els cooperativistes.

 
 

Informe final del curs 2020-21

 
  Informe de resultats curs 2020-2021

Informe de resultats curs 2020-2021

 

Aquest document vol ser un reconeixement al treball realitzat per part de l’alumnat, del professorat i del personal tècnic municipal, implicat en un curs molt especial del Programa. Un curs marcat per la pandèmia on les cooperatives escolars han hagut de trobar noves maneres de fer les activitats previstes per donar resposta a noves necessitats i per adaptar-se a restriccions sanitàries i a imprevistos. Hi van participar més de 6.100 alumnes de 191 escoles de 49 ens locals.

 
Ir arriba

El kit CuEmE

 

El kit CuEmE t'ajuda

 
  Imatge del vídeo La venda dels productes

Imatge del vídeo La venda dels productes

 

En aquestes moments totes les cooperatives estan començant a preparar la venda als mercats, aquest és per tant un bon moment per a fer accions de comunicació i difusió del projecte, dels productes elaborats i de la venda al mercat. Proposem una primera eina a professorat i ens locals una eina de suport per pensar la comunicació i publicitat del projecte en aquests moments. També proposem als tutors una eina per a facilitar la comunicació de la venda

 
Ir arriba

Experiències CuEmE

Com es finança una cooperativa?

Taller de finançament escola FEDAC de Prats de Lluçanès

Taller de finançament escola FEDAC de Prats de Lluçanès

L'alumnat de l'escola FEDAC de Prats de Lluçanès va rebre la visita a l'aula d'un expert en temes de finançament i els ha explicat què és un crèdit, com es demana, tipus de bancs, com preparar l' entrevista per anar a un banc o com tornar un préstec.

Conèixer empreses de l'entorn

Visita al celler cooperatiu Artium de l'alumnat de Moià

Visita al celler cooperatiu Artium de l'alumnat de Moià

Els cooperativistes de l'escola Pia de Moià van fer una visita a un celler, els de l'Escola Ocata del Masnou a una fàbrica de vidre i els de l'Escola Baltà de Vilafranca han visitat una cooperativa del tercer sector. L'alumnat d'Argentona en canvi, han rebut la visita a l'aula d'un expert en gestió de cooperatives.

Iniciatives per a la prestació de serveis

Cartell de la Caminada Popular Solidària Collbató

Cartell de la Caminada Popular Solidària Collbató

Tant l'escola Espriu de Montgat com l'escola Sant Pau de Sant Pol de Mar treballen en la producció d'un espectacle de teatre musical. L'alumnat dedica temps a assajat coreografies, repassar llibrets i construir elements de l'escenografia.

Un altre exemple de prestació de servei és la cooperativa la Mansuetina de Collbató, que organitzarà una caminada popular pel municipi amb finalitats solidàries.

Mans a l'obra!

Escola Segimon Comas de Sant Quirze de Besora

Escola Segimon Comas de Sant Quirze de Besora

Les cooperatives han començat la producció dels productes que vendran properament. A Sant Quirze de Besora treballen objectes de fusta. L'alumnat de l'Institut Escola Barnola d'Avinyó ha diversificat la seva oferta i ofereixen dos productes i dos serveis. A l'escola Marianao de Sant Boi faran gel de dutxa i xampú sòlid de carxofa; i l'Escola Font del Roure de Masquefa comercialitza els productes del seu hort des de la cooperativa La Font de les Vitamines.

Ir arriba

En el butlletí vinent parlarem de…

Les trobades de cooperatives, la venda de productes, i el final del programa

Taller d'aparadorisme de l'escola Segimon Comas de Sant Quirze Besora Taller d'aparadorisme de l'escola Segimon Comas de Sant Quirze Besora

Taller d'aparadorisme de l'escola Segimon Comas de Sant Quirze Besora

Taller d'aparadorisme de l'escola Segimon Comas de Sant Quirze Besora

Un any més, el programa enfila el final de curs. És el moment de la venda, de fer efectiva la responsabilitat social, d'invertir els beneficis en una activitat lúdica i de tancar la cooperativa.

De tot això en parlarem al proper número.    

 
     

Subscripció: Alta / Baixa
Valorem la vostra privacitat

Gerència de Serveis d'Educació
Àrea d'Educació
Diputació de Barcelona
C/ Comte d'Urgell, 187
Escola Industrial - Edifici del Rellotge, 1a planta
08036 Barcelona
Tel. 934 022 263
 

Gerència de Serveis de Promoció Econòmica i Ocupació
Àrea de Desenvolupament Econòmic i Turisme
Diputació de Barcelona
Travessera de les Corts, 11-159
Recinte Maternitat - Pavelló Mestral
08028 Barcelona
Tel. 934 022 817

X