Butlletí Cultura Emprenedora
Curs 2023-2024 novembre
Ir arriba

A fons

 

Jornada CuEmE: «La curiositat com a motor d’aprenentatge»

 
 

 

Aquest any, la temàtica central de la jornada ha girat entorn de la curiositat, entesa com a element clau per investigar, explorar i aprendre. L’objectiu era reflexionar sobre el paper que té la curiositat en diverses àrees de la vida i com podem aprofitar-la al màxim en la implementació del programa tant en l’àmbit educatiu i tècnic com en l’experiència de l’alumnat.  

 
Ir arriba

Actualitat

 

Convoquem la comunitat de pràctica per treballar en la digitalització

 
 

 

Hi sou convocats els tècnics municipals que participeu en el programa durant el curs actual. La trobada serà el dimarts 28 de novembre, de 10 h a 13 h, a l’edifici Xaloc del recinte de la Maternitat. Identificarem les accions que podem emprendre els ens locals per acompanyar les escoles en la digitalització en el marc del programa a partir de dinàmiques participatives i l’intercanvi de bones pràctiques. Cal fer la inscripció prèvia a cueme@diba.cat.

 
 

III sessió d’intercanvi d’equips directius

 
  Escola Segimon Coma Sant Quirze de Besora

Escola Segimon Coma Sant Quirze de Besora

 

Us avancem que la darrera setmana de febrer convocarem la III sessió d’intercanvi d’equips directius a la sala Plató de l’espai cultural Pati Manning. Aquesta sessió s’adreça als equips directius d’escoles que s’han unit al projecte durant aquest curs o el passat. El tema central de la trobada serà el rol del CuEmE com a projecte de centre. Presentarem eines i es compartiran experiències per fomentar el desenvolupament d’habilitats i competències clau del programa de manera integrada a tot el centre. 

 
Ir arriba

El kit CuEmE

 

Recursos per a la comunicació

 
  Escola Puig Agulles de Corbera de Llobregat

Escola Puig Agulles de Corbera de Llobregat

 

En la fase 2 del KitCuEmE, el focus està posat en la comunicació. Entre altres recursos, hi trobareu el taller «Dinàmiques per crear un lema: cuinant idees», destinat a enfortir el treball en equip i la creativitat col·lectiva. Aquesta dinàmica no sols ajuda a trobar un nom i lema representatius per a la cooperativa, sinó que també reforça el sentiment de pertinença i cohesió grupal.

 
Ir arriba

Experiències CuEmE

Primers passos en la creació de les cooperatives

Escola Maristes Valdemia de Mataró

Escola Maristes Valdemia de Mataró

La inscripció de les cooperatives a l’ajuntament i l’obtenció del NIF marquen una fita important per a les cooperatives escolars, que una vegada s’han constituït legalment poden avançar. En aquests mesos, s’ha acostat a les oficines municipals l’alumnat de l’escola Joan Salamero de Gavà, que participa per primera vegada al programa. També les tres escoles de Mollet del Vallès i la cooperativa de l’Institut Escola Renaixença dels Hostalets de Pierola, entre d’altres.

De visita per conèixer diferents cooperatives del municipi

Visita de l’Escola Municipal Salvador Llobet de Granollers a la Llibreria La Gralla

Visita de l’Escola Municipal Salvador Llobet de Granollers a la Llibreria La Gralla

Conèixer de primera mà el funcionament d’una cooperativa és una activitat fora de l’aula que contribueix a tenir una experiència d’aprenentatge significativa per als alumnes. Les escoles de Ripollet han visitat la masia de Can Calopa, on es du a terme una iniciativa d’agricultura social que afavoreix la integració sociolaboral de persones vulnerables. L’alumnat de l’Escola Salvador Llobet de Granollers s’ha acostat a una de les llibreries més antigues de la ciutat, La Gralla.

Ir arriba

En el butlletí vinent parlarem de…

Què s’ha dit a la comunitat de pràctica sobre la digitalització i el CuEmE

Compartirem amb vosaltres els coneixements i aprenentatges extrets de la comunitat de pràctica i us en facilitarem els resultats.

 
     

Subscripció: Alta / Baixa
Valorem la vostra privacitat

Gerència de Serveis d'Educació
Àrea d'Educació
Diputació de Barcelona
C/ Comte d'Urgell, 187
Escola Industrial - Edifici del Rellotge, 1a planta
08036 Barcelona
Tel. 934 022 263
 

Gerència de Serveis de Promoció Econòmica i Ocupació
Àrea de Desenvolupament Econòmic i Turisme
Diputació de Barcelona
Travessera de les Corts, 11-159
Recinte Maternitat - Pavelló Mestral
08028 Barcelona
Tel. 934 022 817

X