Butlletí Cultura Emprenedora
Curs 2023-2024 febrer

A fons

La digitalització en el programa CuEmE. Què podem fer des dels ens locals?

Comunitat de pràctica 2023-2024

Comunitat de pràctica 2023-2024

En un món cada vegada més digitalitzat, la formació de l’alumnat en competències digitals s’ha tornat un punt important a tractar. Aquesta necessitat no és només una tendència, sinó una realitat que està transformant la manera com vivim, treballem i aprenem. A la Diputació de Barcelona, hem volgut explorar com els ens locals poden integrar la digitalització en el programa CuEmE.

La comunitat de pràctica d'aquest curs 2023-2024, que vam organitzar el 28 de novembre passat, es va centrar a identificar les oportunitats de desenvolupament de la competència digital en el marc del programa CuEmE. Això inclou generar idees per enriquir les activitats que es duen a terme utilitzant eines digitals així com identificar activitats de suport a les escoles que faciliten el desenvolupament de la competència digital de l’alumnat.

Integració de la digitalització en el programa CuEmE

Una de les idees clau que va sorgir és establir vincles amb altres programes i agents del territori per potenciar les competències digitals. Això podria incloure la col·laboració amb laboratoris locals o entitats d’impressió 3D.

La planificació de la incorporació d’eines digitals en totes les fases del programa és un altre aspecte important. Això podria implicar l'oferiment de tallers per formar l’alumnat en la creació de pàgines web, fotografia i edició de vídeos, així com en l’ús de les xarxes socials.

L’ús d’eines digitals per part de l’ens local per impulsar el treball col·laboratiu i el foment de la interacció dins del programa, és una altra àrea d’enfocament. Això podria incloure eines d’aprenentatge en xarxa o trobades telemàtiques entre diferents cooperatives per tal de promoure l’aprenentatge entre iguals. 

Finalment, es va parlar de potenciar la integració de les eines digitals en el dia a dia de l’alumnat. Això podria incloure l’ús d’eines com Excel, PowerPoint i Canva, entre altres.

Els aprenentatges extrets de la comunitat de pràctica s’han plasmat en aquest document. Hi podreu trobar també exemples concrets que ja s’estan duen a terme dins del programa i que ajudaràn a tots aquells que hi esteu interessats a aprofundir en aquesta temàtica. 

Boletín: Cultura emprenedora a l’escola - CuEmE
Número de boletín: #19 - Curs 2023-2024 febrer

 
     

Subscripció: Alta / Baixa
Valorem la vostra privacitat

Gerència de Serveis d'Educació
Àrea d'Educació
Diputació de Barcelona
C/ Comte d'Urgell, 187
Escola Industrial - Edifici del Rellotge, 1a planta
08036 Barcelona
Tel. 934 022 263
 

Gerència de Serveis de Promoció Econòmica i Ocupació
Àrea de Desenvolupament Econòmic i Turisme
Diputació de Barcelona
Travessera de les Corts, 11-159
Recinte Maternitat - Pavelló Mestral
08028 Barcelona
Tel. 934 022 817

X