Butlletí Cultura Emprenedora
Curs 2020-2021 -abril

El kit CuEmE

El Kit CuEmE t’ajuda

Aquest trimestre, el programa arriba les dues darreres fases: la venda i la recollida dels fruits de la cooperativa. El Kit CuEmE ofereix un total de 10 recursos per als ens locals, 30 per al professorat i 11 per a l’alumnat, per treballar-hi. Tot seguit en detallem alguns: fonts d’inspiració: coneixem els comerços del barri, poble o ciutat; l’organització de la venda i les activitats durant el mercat i donem part dels beneficis a una entitat social.

1)  Als 3 espais del kit -ens local, professorat i alumnat- hi trobareu el recurs Fonts d’inspiració: coneixem els comerços del barri, poble o ciutat:

Una de les opcions que es plantegen aquest curs algunes cooperatives CuEmE és fer la venda per encàrrec a través de catàlegs virtuals, on els clients puguin fer reserves i passar-les a recollir (i fer el pagament) a un comerç local. Aquest recurs està pensat perquè l’alumnat s’inspiri a l’hora de preparar la parada, però també us serà d’utilitat per establir contacte amb els comerços en cas de fer la venda per encàrrec. 

2)    El recurs L’organització de la venda i les activitats durant el mercat el podeu trobar també als 3 espais del Kit:

L’alumnat té una eina per organitzar els torns el dia de la venda, que al ser descarregable en Word es pot adaptar -per exemple en cas de fer més d’un dia de venda o de combinar la venda per encàrrec i la venda física. A l’apartat del professorat hi trobareu recomanacions per preparar la venda a l’aula els dies previs al mercat, que haurà de tenir l’acompanyament de l’ens local: aquest curs caldrà dedicar una especial atenció a prendre les mesures que ens exigeixin les autoritats sanitàries.

3)    Finalment, el recurs Donem part dels beneficis a una entitat social, que podeu trobar tant a l’apartat de l’ens local com a l’apartat del professorat, us servirà per triar l’entitat -si encara no ho heu fet- i per preparar l’entrega dels beneficis. En el cas de l’ens local us donem idees per acompanyar les cooperatives a l’hora de triar l’entitat i de fer el lliurament dels beneficis. En el cas del professorat, trobareu recomanacions per treballar el concepte de responsabilitat social a l’aula i per triar l’entitat social de manera consensuada entre tots els socis i sòcies. 

Recordem que en cas que tingueu suggeriments de millora del Kit CuEmE ens els podeu fer arribar sempre que vulgueu al correu electrònic .

Boletín: Cultura emprenedora a l’escola - CuEmE
Número de boletín: #5 - Curs 2020-2021 -abril

 
     

Subscripció: Alta / Baixa
Valorem la vostra privacitat

Gerència de Serveis d'Educació
Àrea d'Educació
Diputació de Barcelona
C/ Comte d'Urgell, 187
Escola Industrial - Edifici del Rellotge, 1a planta
08036 Barcelona
Tel. 934 022 263
 

Gerència de Serveis de Promoció Econòmica i Ocupació
Àrea de Desenvolupament Econòmic i Turisme
Diputació de Barcelona
Travessera de les Corts, 11-159
Recinte Maternitat - Pavelló Mestral
08028 Barcelona
Tel. 934 022 817

X