Butlletí Cultura Emprenedora
Curs 2021-2022 -febrer
Ir arriba

A fons

 

Com podem adaptar la prestació de serveis al CuEmE?

 
  Sessió de treball de la comunitat de pràctica

Sessió de treball de la comunitat de pràctica

 

Més de 38 tècniques de 31 ens locals van assistir a la comunitat de pràctica convocada el 2 desembre, per treballar sobre com les cooperatives poden incorporar l’oferta de serveis i de quina manera adaptar les diferents fases del Programa per fer-ho. Us compartim les conclusions de la sessió en forma d'infografia i i l’exemple de la cooperativa Creaticoop de l'escola Mansuet de Collbató, que aquest curs ofereix un servei.  

 
Ir arriba

Actualitat

 

Teixim aliances amb entitats

 
  Federació de Cooperatives de Treball

Federació de Cooperatives de Treball

 

Dins de l’estratègia local, un dels pilars bàsics és vincular les cooperatives amb entitats externes a l'escola: empreses, ajuntaments, cooperatives, entitats... Per facilitar aquesta tasca i afegir recursos complementaris als que cada ens local mobilitza al seu territori, des de la Diputació hem establert acords de col·laboració amb un seguit d’entitats i agents d’abast territorial provincial. Aquestes entitats ofereixen recursos que encaixen amb els valors i la filosofia del programa, com són tallers sobre diferents temàtiques, ja siguin presencials o per videoconferència. 

 
 

Acaba la formació proporcionant nous recursos per treballar la sostenibilitat i l’avaluació a l’aula

 
  Objectius de Desenvolupament Sostenible

Objectius de Desenvolupament Sostenible

 

Durant desembre i gener han tingut lloc les últimes sessions grupals de la formació d’aquest curs, en la qual han participat 230 persones. D’aquestes, rebran acreditació per haver realitzat totes les activitats 139 docents i 14 tècniques i tècnics municipals. La primera sessió va centrar-se en la promoció els objectius de desenvolupament sostenible en les diferents fases del Programa i en la segona es van treballar eines per avaluar els aprenentatges competencials de l’alumnat al llarg del curs. Podeu accedir als materials clicant a la notícia.

 
 

Lliurem 196 plaques per identificar les escoles CuEmE

 
  Lliurament del CIF Sant Boi de Llobregat

Lliurament del CIF Sant Boi de Llobregat

 

Amb aquest material, destinat als centres educatius, volem reconèixer el seu compromís amb el Programa i fer-lo visible a la comunitat educativa i als agents territorials locals. En el procés de creació de les plaques, hem volgut reflectir alguns dels valors i competències del Programa: treball en equip, artesania, sostenibilitat i proximitat i la importància de comunicar, donar a conèixer i compartir allò que fem, simbolitzat en el codi QR. Aquest lliurament se suma al que ja es va fer l'any passat de 187 unitats.

 
 

Nova Guia de referència: Estratègia local per promoure l'esperit emprenedor

 
  Estratègia local

Estratègia local

 

Ja tenim la nova versió actualitzada per al curs 2021-22 de la Guia de l’estratègia local. Gràcies a la informació que ens heu fet arribar els ens locals participants hem incorporat més exemples, i també hem afegit un nou apartat, Entitats col·laboradores, que recull els acords de col·laboració amb entitats d’abast provincial. La podeu consultar i descarregar des de la pàgina web.

 
Ir arriba

El kit CuEmE

 

El Kit CuEmE t'ajuda

 
  Cooperativa Màgic Craft de l'escola FEDAC Súria 2021

Cooperativa Màgic Craft de l'escola FEDAC Súria 2021

 

En aquests moments que la majoria de cooperatives s’acosten al moment de començar la producció, us volem recordar alguns recursos que ofereix el Kit CuEme. Per al professorat, destaquem dos tallers: el de fabricació i el d'etiquetatge i envasats i l'eina Donem a conèixer els nostres productes, que els servirà per guiar la seva tasca durant aquesta fase. D'altra banda, l'alumnat trobarà al Kit 6 preguntes que els convidarà a reflexionar i organitzar-se abans de començar a produir.

 
Ir arriba

Experiències CuEmE

Les cooperatives superen la fase de constitució

Escola el Cim de Teià

Escola el Cim de Teià

A diferència del curs passat, moltes de les cooperatives han pogut fer el tràmit administratiu de constitució de manera presencial a les oficines municipals. L'alumnat de l'escola Sant Domènec de la Ràpita de Santa Margarida i els Monjos, l'escola El Calderí de Caldes de Montbui i Escola Alta Segarra de Calaf, entre altres, han sortit de l'aula per conèixer en persona tècnics i electes del seu ajuntament.  

Aprendre a dissenyar un logotip

Escola la Salut de Collbató

Escola la Salut de Collbató

La creació de marca i logotip de la cooperativa obre espai per acollir a l'aula la visita de professionals d'aquest àmbit, que comparteixen coneixements i experiència. La cooperativa Creative World de l'escola Mare del Diví Pastor d'Igualada ha rebut la visita de l'escola de disseny La Gaspar. D'altra banda, la cooperativa Happy Smile de l'escola FEDAC de Súria, ha decidit posar a votació diferents propostes de logotip a través d'un formulari de Google.
 

Apadrinament de cooperatives

Marta Álvarez de PickChick by Mec

Marta Álvarez de PickChick by Mec

Les cooperatives de dues escoles de Martorell, han pogut conèixer els seus padrins en un acte presencial organitzat al centre de promoció econòmica Molí Fariner, que també ha servit per obtenir el NIF. StreetWorldRecords apadrina les cooperatives de l'escola José Echegaray i Marta Álvarez de PickChick by Mec les de Mercè Rodoreda i i Keiken Comics les de l'escola La Mercè.

Economia circular

Alumnat CUEME

Alumnat CUEME

Les escoles Gassó i Vidal i Tiana de Ripollet treballen els valors de la cultura emprenedora i l’economia circular en una iniciativa que vincula ajuntaments i centres educatius amb el teixit industrial local. També el Consell Comarcal Vallès Occidental dona suport a les escoles Rosella de Viladecavalls i Font de l’Orpina de Vacarisses per incorporar els ODS i el concepte d'economia circular a través de tallers i visites a empreses.

Ir arriba

En el butlletí vinent parlarem de…

Les sessions d'intercanvi per a direccions

Aquestes sessions s'adrecen als equips directius d’escoles que hagin entrat al programa aquest curs i el curs passat. El tema central de la sessió serà el CuEmE com a projecte de centre, i s’identificaran eines i es compartiran experiències per fomentar el treball d’habilitats i competències clau del Programa de forma transversal en el conjunt del centre. 

Si encara no estàs subscrit al butlletí, et convidem a fer-ho aquí.

 
     

Subscripció: Alta / Baixa
Valorem la vostra privacitat

Gerència de Serveis d'Educació
Àrea d'Educació
Diputació de Barcelona
C/ Comte d'Urgell, 187
Escola Industrial - Edifici del Rellotge, 1a planta
08036 Barcelona
Tel. 934 022 263
 

Gerència de Serveis de Promoció Econòmica i Ocupació
Àrea de Desenvolupament Econòmic i Turisme
Diputació de Barcelona
Travessera de les Corts, 11-159
Recinte Maternitat - Pavelló Mestral
08028 Barcelona
Tel. 934 022 817

X