Butlletí TTT - octubre 2021 - Projecte transformador: Treball, Talent i Tecnologia

Destaquem

Mesurar la competència digital

El DigComp és el Marc Europeu de Competències Digitals i ens pot ajudar a desenvolupar i monitorar les habilitats digitals de les persones.

La Comissió Europea, a través del Joint Research Center (JRC), ha creat un marc de referència que descriu com ser competent digitalment. Més concretament, el DigComp 2.1 (2017) estableix:

  • 5 àmbits de competències
  • 21 competències digitals
  • Per cada competència digital, marca 8 nivells de maduresa.

El DigCom 2.2 està en desenvolupament.

Amb la pandèmia tothom ha reconegut la importància de la destresa digital de les persones per adaptar-se a qualsevol de les situacions que s’han creat a casa o a la feina, i sobretot relacionades amb la gestió de la nostra pròpia salut.

Les competències digitals han esdevingut necessàries per accedir i mantenir un lloc de treball. I s’han convertit en tan bàsiques com llegir i escriure.

Cada vegada més, la majoria d’ocupacions requereixen persones que coneguin diferents aplicacions i que sàpiguen utilitzar-les en benefici de l’organització on treballen. Per exemple: utilitzar Linkedin per vendre a potencials clients o Trello per gestionar tasques compartides entre diferents persones.

A més, hi ha ocupacions que desapareixen o es transformen (per exemple: operaris logístics que ara són controladors de plataformes logístiques) i altres de noves gràcies a l’evolució de la tecnologia (per exemple: tècnics en impressió 3D o en ciberseguretat).

Per a més informació, podeu consultar:

 

Boletín: Treball, talent i tecnologia
Número de boletín: #1 - Butlletí TTT - octubre 2021 - Projecte transformador: Treball, Talent i Tecnologia

 
 

Subscripció: Alta / Baixa
Valorem la vostra privacitat

Servei de Mercat de Treball
Àrea de Desenvolupament Econòmic i Turisme

Diputació de Barcelona
Travessera de les Corts, 131 - 159
Recinte Maternitat - Pavelló Mestral
08028 Barcelona
Tel. 934 022 538
smt.ttt@diba.cat
Treball, talent, tecnologia
Butlletins anteriors

 

Youtube